DEM Parti: İran’ın Hewlêr’de Kürt halkına yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz

16-01-2024
Etiketler DEM Parti İran Saldırı Erbil
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – İran’ın Erbil’e yönelik saldırılarını kınayan DEM Parti, “Halkımızı bu imha saldırılarına karşı birlik olmaya çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu dün gece başken Erbil'i balistik füzelerle hedef aldı. Saldırıda 4 sivil hayatını kaybederken 16 sivil de yaralandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) de saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

DEM Parti’nin X hesabından Kürdçe ve Türkçe yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İran’ın, Hewlêr’de Kürt halkına yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz, Kürdistan Bölgesi halkının yanındayız. Kürt halkının özgürlük taleplerini bastırmaya yönelik Rojava’da ve Güney Kürdistan’da gerçekleştirilen bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Halkımızı bu imha saldırılarına karşı birlik olmaya çağırıyoruz.”

İran dün geceki  saldırıların, Devrim Muhafızları ve İran destekli milis grupların komutanlarının öldürülmesine misilleme amacıyla düzenlendiğini ve “IŞİD ile Mossad hecelerinin vurulduğunu” öne sürdü.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi ise, Erbil'de birçok sivil yerleşim birimine çok sayıda balistik füze saldırısı gerçekleştirildiğini, saldırılarda 4 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Erbil’e yönelik saldırıyı şiddetle kınanarak “İran Devrim Muhafızları'nın saldırı bahanesi tamamen asılsız ve gerçek dışıdır” açıklamasını yaptı.

Irak Dışişleri Bakanlığı da saldırılara tepki olarak İran'ın Bağdat'taki Maslahatgüzarını bakanlığa çağırarak Tahran'a protesto notası vermişti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, katı yakıtla çalışan ve menzili 1400 kilometre olan Hayber Şiken orta menzilli füzesini Şubat 2022'de envanterine katmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli