Irak Başbakanı Danışmanı: Tartışmalı bölgelerde de seçimin şeffaf olması için çalışıyoruz

12-09-2021
Rûdaw
Etiketler Irak Seçimleri 2021 Kürdistan Bölgesi Abdulhüseyin el-Hindavi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Başbakanı Mustafa Kazimi'nin Danışmanı Abdulhüseyin el-Hindavi, Irak ve tartışmalı bölgelerin tamamında seçimlerin şeffaf ve sorunsuz geçmesi için çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Irak'ta 10 Mayıs'ta yapılacak beşinci dönem parlamento seçimleri hakkında Rûdaw’a konuşan Irak Başbakanı Mustafa Kazimi'nin Seçimlerden Sorumlu Danışmanı Abdulhüseyin el-Hindavi, “Hükumet ve Bağımsız ve Yüksek Seçim Komisyonu sürekli tüm imkanları ile seçim sürecinin sorunsuz ve şeffaf geçmesi için bir çaba içerisinde. Irak’ın tümünde ve tartışmalı bölgelerde de bunun için çalışıyoruz” dedi.

Tüm parti, koalisyon ve adayların haklarını korumanın hükümetin görevi olduğunu vurgulayan el-Hindavi, “Elbette tehlike ve endişeler olabilir. Fakat hükumet seçimlerin güvenliğinden sorumlu güvenlik güçleri sayesinde bunlarla yüzleşecektir” diye konuştu.

Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde halk, Irak Parlamentosu’nun 329 üyesini belirlemek üzere 10 Ekim 2021 tarihinde sandık başına gidecek.

Seçime listeler dahil 110 parti ve 22 ittifak katılacak.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komiserliği, daha önce yaptığı açıklamada, erken genel seçimde 25 milyondan fazla kişinin sandığa gideceğini açıklamıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli