Kazımi Musul Havalimanı’da temel atma törenine katıldı

10-08-2022
Etiketler Mustafa Kazımi Musul Irak
A+ A-

Musul (Rûdaw) – Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Musul Havalimanı’nın yenilenmesi için düzenlenen törene katıldı. Kazımi’ye çok sayıda bakan da eşlik etti. Musul Havalimanı, IŞİD’in 2014’teki saldırısı ve ardından yaşanan çatışmalarda büyük zarar görmüştü.

Bugün sabah saatlerinde Musul’a gelen Irak Başbakanı Kazımi, Uluslararası Musul Havalimanı'nın yeniden inşası için düzenlenen temel atma törenine katıldı.

Kazımi’ye Planlama Bakanı Halid Battal en-Necim, İmar ve İskan Bakanı Nazenin Muhammet Veso, Ulaştırma Bakanı Nasır Bender, Sanayi ve Madencilik Bakanı Minhel Aziz, Ticaret Bakanı Ala Ciburi, Irak Sivil Havacılık Otoristesi Genel Başkanı Nail Said de eşlik etti.

Törende havalimanının temel taşını Kazımi ile birlikte Musul Valisi Necim Ciburi attı.

Burada bir konuşma yapan Kazımi, Musul[a1]  Uluslararası Havalimanı'nın Ninova vilayeti ve çevre bölgelere mal ve yolcu taşımacılığında birçok imkan sağlayacağını vurguladı.

Kazımi, savaşta büyük zarar gören Musul kentinin yeniden inşası için büyük bir çaba içerisinde olduklarını belirtti.

Rûdaw’a konuşan Irak Parlamentosu Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) milletvekili Şerwan Duberdani, törene, milletvekili ve vilayet temsilcilerin de aralarında bulunduğu 200 kişinin katıldığını söyledi.

Musul Valisi Ciburi, dün havalimanının yenilenmesi için iki uluslararası şirketle anlaşma imzaladıklarını açıklamıştı.

Yaklaşık 1.600 dönümlük bir arazi üzerinde kurulan Musul Uluslararası Havalimanı’nda, 2014’teki IŞİD’in saldırılarından önce günde ortalama 20 sefer yapılıyordu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli