Irak Seçim Komisyonu: Güvenlik ihlali kaydedilmedi

09-10-2021
Rûdaw
Etiketler Irak Genel seçim
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak seçim komisyonu başkanı dün geç saatlerde yaptığı açıklamada, parlamento seçimleri kapsamında güvenlik görevlileri, mülteciler ve mahkumlar için düzenlenen özel seçim gününde herhangi bir güvenlik ihlali kaydetmediklerini söyledi.

Irak Yüksek Seçim Komisyonu (IYSK) Başkanı Halil Adnan Halef gazetecilere verdiği demeçte, “Oylama süreci herhangi bir güvenlik ihlali kaydedilmeden sorunsuz geçti” dedi.

Halef, Komisyonun "uygun önlemleri almak için" gözlemciler tarafından hazırlanan tüm raporları takip edeceğini de sözlerine ekledi.

Irak parlamentosunda 329 sandalye için yarışan 3 bin 200'ün üzerinde aday bulunuyor. 9 koltuk azınlıklar için ayrılmış ve bu yerler için yarışan 67 aday var.

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, oylamanın sona ermesinin ardından attığı tweet'te sürecin "başarılı" geçtiğini söyledi.

“Güvenlik ve askeri güçlerdeki kahramanlarımız özel oylamada bağlılık, düzenlilik ve sorumlulukla oy kullandı. Prosedürler, özel oylamada güvenlik bütünlüğü ve adalet açısından başarılı oldu” dedi.

Başbakan, dünkü oylamanın “Milli görevi tamamlamak ve bir değişiklik yapmak için halkın genel oylamaya yoğun katılımına yönelik başarılı bir ilk adım” olduğunu da sözlerine ekledi.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ise, güvenlik güçlerine “serbest seçimler yoluyla ülkenin anayasal demokratik seçimini destekledikleri” gerekçesiyle övgüde bulundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli