Irak’ta ücretleri ödenmeyen 28 Türkiyeli işçi yetkililere seslendi

07-09-2021
Rûdaw
Etiketler Irak Kut İşçi Al-Kawani
A+ A-

Haber Merkezi - Irak’ın Kut kentinde sözleşme imzaladıkları Al-Kawani isimli firma tarafından 3 aydır maaşları ödenmeyen 28 işçi, yardım için yetkililere seslendi.

Türkiye vatandaşı 28 işçi, çalışmak için gittikleri Irak’ın Kut kentinde Al-Kawani isimli firma tarafından mağdur edildi.

Tehdit edildiler

Video çekip sosyal medyada seslerini duyuran işçiler, Al-Kawani firmasının resmi kaşe ve imzasını taşıyan belgeyi göstererek, “Bize 1 Eylül’de ödenmesi gereken 58 bin 400 dolar para var. Alacağımız olduğu halde 3 aydır paramızı alamıyoruz. Bu halde bile ya afedersiniz köpek gibi çalışırsınız ya da kampın dışına atılırsınız diye bugün tehdit edildik. Emek verdiğimiz halde, alacağımız olduğu halde tam 3 aydır para alamıyoruz” dedi.

Mutfağı gösteren işçilerden Hüseyin Demir, “Aç kaldık, susuz kaldık” diye konuştu.

Hüseyin Demir, “Buradan tüm yetkililere, Dışişleri Bakanlığı ve sayın Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’a buradan sesleniyorum. Buradaki elçiliğimiz ve konsolosluğumuzun da bilgisi var, hepsini aradım. İçişleri Bakanlığına sesleniyorum; biz burada sahipsiz değiliz” dedi.

Toplam alacakları 150 bin dolar

Daha önce işçiler adına Evrensel’e konuşan formen Hüseyin Demir, 24 Nisan’da Irak’ın Kut şehrine Irak Adalet Bakanlığının cezaevi inşaatında çalışmak için geldiklerini söyledi.

Rakan Kamal Saber isimli Iraklı’ya ait Al Kawani isimli şirket ile sözleşme imzaladıklarını ve çalışmaya başladıklarını belirten Demir, firmanın 3 aydır kendilerine ödeme yapmadığını ve mahsur kaldıklarını söyledi.

Can güvenliklerinin olmadığını ve firma sahibi tarafından tehdit edildiğini belirten Demir, Türkiye Bağdat Büyükelçiliği yetkililerinden yardım istediklerini kaydetti.

Demir; toplam 150 bin dolar alacakları olduğunu anlattı.

Öte yandan 28 işçinin Irak askerleri tarafından gözaltına alındığı ileri sürüldü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli