SON BİLGİLER - Bağdadi’nin konumu, yağma ve yeni güç

06-11-2016
Rûdaw
Etiketler Musul_Savaşı IŞİD Bağdadi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin Musul’un Beac ilçesi ile Suriye’nin Rakka kenti arasında sürekli yer değiştirdiği bildirildi.

 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Basın Sorumlusu Said Memuzini, IŞİD’le ilgili son bilgileri verdi.

 

Rûdaw TV haber bültenine konuk olan Said Memuzini, “IŞİD mensupları Musul içinde yağmaya başladı. Sonlarının geldiğini bildikleri için bu yollara başvuruyorlar” dedi.

 

IŞİD’in maliye sorumlusu Ebu Salih el-Hayali’nin 6 milyon doları alıp 5 IŞİD’liyle birlikte Rakka’ya kaçtığını söyleyen Memuzini şu detaları paylaştı:

 

“Paralar Bağdadi için götürüldü. El-Hayali, Bağdadi’ye yakınlığıyla bilinen eski bir Baasçı. Daha önce aynı cezaevinde birlikte kalmışlardı. Bu şahıs IŞİD’in kurucularından biri.

 

Bağdadi şu an Musul’da değil. Beac ve Rakka arasında sürekli yer değiştiriyor. Daha önce yüzü kapalı şekilde Musul’da bulunmuştu. Bu, kendi elemanlarına da güvenmediği anlamına geliyor.”

 

IŞİD liderinin, Musul’daki mevcut güçlere güveninin kalmadığını söyleyen Memuzini, “Musul’a Kuvvet el-Rimat isimli yeni özel bir güç 2 gün önce getirtildi. Bu güç doğrudan Bağdadi’ye bağlı. En ön cepheye kaydırıldılar. Sayıları 300 ila 500 dolayında” diye konuştu.


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli