Bağdat’tan Amedi saldırısına ilişkin sert açıklama: Cezalandırılacaklar!

05-06-2021
Rûdaw
Etiketler Irak Yahya Resul PKK Amedi Peşmerge
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul, Amedi’de PKK'lilerin Peşmergeye yönelik saldırısını kınayarak, “Iraklıların kanına ve güvenliğine kasteden her türlü saldırının failleri adil bir şekilde cezalandırılacaktır” açıklamasını yaptı.

Irak resmi ajansı INA’da yer alan açıklamaya göre, Tümgeneral Yahya Resul, Dohuk’un Amedi ilçesinde Peşmerge Güçlerine bağlı bir timi hedef alan saldırı ile ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

“Duhuk Vilayeti'ne bağlı Matina Dağı bölgesinde Peşmerge Güçlerine bağlı bir askeri birime yönelik Iraklı olmayan silahlı gruplarca gerçekleştirilen korkakça terör saldırısını kınıyoruz” diyen Resul, “Iraklıların kanına ve güvenliğine kasteden her türlü saldırının failleri adil bir şekilde cezalandırılacaktır” ifadelerini kullandı.

Tümgeneral Yahya Resul, Peşmerge güçlerinden 5 şehidin ailelerine taziyelerimizi sunuyor, saldırıda yaralananlara acil şifalar diliyoruz” dedi.

Irak silahlı kuvvetlerinin tüm Irak topraklarının egemenliğini koruyacağını ifade eden Resul, “Gerek içerde ve gerekse dışdaran herhangi bir ihlale yol verilmeyecektir. Aynı zamanda Irak’ın komşu ülkelere saldırı için bir üs olarak kullanılmasına izin vermeyeceğine dair anayasal ilkeyi vurguluyoruz” diye belirtti.

Ne olmuştu?

Duhok’un Amedi ilçesi kırsalında bulunan Metina Dağı bölgesine giden Peşmerge Güçleri konvoyu PKK’lilerin pususuna düşmüştü.

Açılan ateş sonucu roketlerden biri Peşmerge aracına isabet etti. Saldırıda 5 Peşmerge şehit olurken 4 Peşmerge de yaralandı. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli