IŞİD’den kimyasal saldırı

05-03-2017
Rûdaw
Rûdaw
Etiketler IŞİD Musul Kimyasal Silah
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Uluslararası Kızıl Haç Komitesi, IŞİD’in Musul’un batısında kimyasal silah kullandığını açıkladı.

 

Kızıl Haç, IŞİD’in Musul’un batısında kimyasal silah kullanması sonucu 4’ü çocuk 11 kişinin yaralandığını bildirdi.

 

Yaralananların 8-45 yaş arasında olduğu ve başkent Erbil’deki Rojava Acil Hastanesi’nde tedavi altına alındığı kaydedildi. Yaralıların tedavisinin, Kızıl Haç’a bağlı 10 doktor tarafından yürütüldüğü ifade edildi.

 

3 Mayıs 2016’da Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW), IŞİD’in kimyasal silah üreterek Irak ve Suriye’de kullandığı uyarısında bulunmuştu. Örgütün yaptığı araştırmalar sonucu IŞİD’in Irak ve Suriye’de Hardal Gazı kullandığını tespit edildi.

 

IŞİD’in kimyasal silah saldırısında Yasir (8) adlı Musullu çocuk ve ailesinden 4 kişi etkilenmiş.

 

Yaralılardan Visam isimli şahıs ise, bombanın evinin çatısına kendisinin bulunduğu yerden 1 metre uzağa düştüğünü ve içerisinden grimsi bir gaz çıktığını söyledi. Doktorlar bunun, Hardal Gazı olduğunu belirtiyor.

 

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi Hastaneler Sorumlusu Richard Cooc, “Hastalardan birinin durumu kötü. Diğerleri hayati tehlikeyi atlattı. Hastalar Erbil getirilmeden önce ilaç tedavisi aldı, ve tedavileri devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

Kimyasal silahlı saldırıya maruz kalanlar, ciltte yanma, göz kızarmaları ve nefes darlığı gibi sağlık sorunları yaşıyor.

 

Dünya Sağlık Örgütü ve Kızıl Haç’ın, Erbil’deki hastanelerde bulunan 60 doktora bu tür kimyasal saldırılara yönelik kurs verdiği kaydedildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli