Neçirvan Barzani ile Emmanuel Macron görüştü

02-09-2020
Rûdaw
Başkan Neçirvan Barzani ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Bağdat’ta bir araya geldi
Başkan Neçirvan Barzani ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Bağdat’ta bir araya geldi
Etiketler Neçirvan Barzani Emmanuel Macron Bağdat Fransa Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Bağdat’ta bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere Bağdat’a gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmede Kürdistan Bölgesi Başkan yardımcıları Cafer Şeyh Mustafa ve Mustafa Seyid Kadir ile Kürdistan Bölgesi Başkanı Danışmanı Felah Mustafa da hazır bulundu.

Barzani: Macron Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret etmek istiyor

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki genel siyasi durum, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunlar, Kürdistan Bölgesi ile Fransa ilişkileri ve bölgedeki gelişmeler ele alındı.

Emmanuel Macron, Kürdistan Bölgesi’nin teröre karşı mücadelede oynadığı rolden övgü ile söz ederek, Erbil ile Bağdat arasındaki diyalogdan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Kürdistan Bölgesi’nde destek verdiklerini vurgulayan Macron, sorunların anayasa temelinde çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.  

Neçirvan Barzani, görüşmede bir kez daha Kürdistan Bölgesi’ne verdiği destekten ve Erbil ile Bağdat arasındaki sorunları çözümü için üstlendiği rolden ötürü Macron’a teşekkür  etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron da önümüzdeki ziyaretinden Erbil’e gelip Kürdistan Bölgesi’ni yakından görmek istediğini dile getirdi.

Liderler, Irak’ın istikrarı ve sorunlarının çözümü için başta Fransa olmak üzere, uluslararası desteğin gereklilik olduğuna vurgu yaptı.

Görüşmenin ardından Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Barzani, “Başkan Emmanuel Macron ile tekrar görüşmekten onur duydum. Bugün Bağdat'ta yapıcı bir toplantı gerçekleştirdik. Süregelen desteği ve Kürdistan Bölgesi halkıyla güçlü bağları için Fransa’ya minnettarım. Fransa ile güçlü ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi ümid ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu görüşmenin ardından Macron ile Berham Salih, Mustafa Kazımi, Neçirvan Barzani ve Irak Parlamentosu Başkanı Muhammed Helbusi’nin de katılacağı ortak bir toplantıya yapılması bekleniyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lübnan'daki temaslarının ardından bugün geldiği Bağdat'ta Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih tarafından karşılandı.

Macron daha sonra Berhem Salih ve Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ile birer görüşme gerçekleştirdi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka

Kanada'nın Irak Büyükelçisi: Kürdistan parlamento seçimleri için desteğe hazırız

Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimlerinin Ekimde yapılmasına karar verilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İstenildiği takdirde seçimlerin yapılmasına yardım etmeye hazırız" dedi.