Pakistan ile İran arasında buzlar eridi, Abdullahiyan Pakistan'a gidiyor

22-01-2024
Etiketler Abdullahian İran Pakistan Füzeli saldırı
A+ A-

Haber Merkezi - Pakistan ve İran arasında karşılıklı yapılan füzeli saldırışarın ardından, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın önümüzdeki hafta Pakistan'ı ziyaret edeceği ve saldırı sonrası geri çektirilen büyükelçinin Cuma günü İslamabad'daki görevine devam edeceği açıklandı.

Reuters'ın geçtiği habere göre, Pakistan Dışişleri, "İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahian, Dışişleri Bakanı Celil Abbas Jilani'nin daveti üzerine 29 Ocak 2024'te Pakistan'ı ziyaret edecek" açıklamasında bulundu.

Açıklamada ayrıca, Pakistan Dışişleri Bakanı Jalil Abbas Jilani ile İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın telefon görüşmesinin ardından Tahran ve İslamabad'ın, iki ülkenin büyükelçilerinin 26 Ocak'a kadar görevlerine dönebilecekleri konusunda mutabık kaldığı belirtildi.

Ne olmuştu?

İran, 16 Ocak'ta Pakistan topraklarına füze ve hava araçlarıyla saldırı düzenleyerek “terör unsurlarını” hedef aldığını duyurmuştu.

Pakistan da gece saatlerinde İran'ın sınır bölgesindeki bir noktayı füzelerle vurarak, “teröristlere yönelik” harekat yaptığını bildirmişti.

Taraflar birbirini kınarken, saldırılarda sivillerin öldüğünü, "dost ve kardeş ülkeler" olarak birbirinin toprak bütünlüklerine saygı duyduklarını açıklamıştı.

İslamabad yönetimi, 17 Ocak'ta Tahran Büyükelçisi'ni geri çağırma kararı alırken ziyaret maksadıyla ülkesinde bulunan İran'ın İslamabad Büyükelçisi'nin de bir süre geri dönmeyebileceğini Tahran'a bildirmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli