İran Dışişleri Bakanı: Zaman daralıyor ve Netanyahu durdurulmalı

17-10-2023
Etiketler Hüseyin Emir Abdullahiyan İran İSrail Filistin Hizbullah
A+ A-

Haber Merkezi - İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan Hizbullahı'nın ilerleyen saatlerde İsrail'e karşı önleyici saldırıya geçebileceğini söyledi.

Abdullahiyan, devlet televizyonunda canlı yayınlanan özel röportajında, Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki çatışmayı değerlendirdi.

“Direniş Cephesi” dediği Filistinli grupların liderlerinin kendisine, “İsrail'in saldırılarını engelleyecek siyasi önlemler alınırsa durumu dikkate alacağız, ancak savaş devam ederse her türlü olasılık mümkündür” dediğini aktaran Abdullahiyan, "Birleşmiş Milletler'in sağladığı fırsatlar değerlendirilmezse Siyonist rejime karşı savaş cephesinin genişletilmesi kaçınılmaz bir ihtimal olacak" dedi.

İran destekli Lübnan Hizbullahı'nın ilerleyen saatlerde İsrail'e karşı harekete geçebileceğini ifade eden Abdullahiyan, "Direniş liderleri, Siyonist rejimin Gazze'de herhangi bir eylem (kara saldırısı) yapmasına ardından diğer bölgedeki direniş güçlerine yönelmesine izin vermeyecektir. Tüm seçenekler Hizbullah'ın önündedir" ifadelerini kullandı.

Abdullahiyan, "Direniş cephesinin önümüzdeki saatlerde herhangi bir önleyici saldırı olasılığı beklenebilir" dedi.

ABD’yi de uyaran Abdullahiyan, "Bu aldatıcı mesajların devri bitti. Uyarıyorum. Aldatıcı mesajlar göndermek yerine çocukları ve kadınları öldürmeyi bırakmak için çok geç değil" şeklinde konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli