Genel Sekreter Yardımcısı, Nasrallah'ın ölümünün ardından ilk kez konuştu

2 saat önce
Etiketler Genel Sekreter Yardımcısı Nasrallah Hizbullah
A+ A-

Haber Merkezi - Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, örgütün lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesi sonrası ilk kez konuştu.

Kasım, "Grup bir kardeşini, bir liderini kaybetti. Nasrallah'ın yolunda yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Nasrallah'ın yanı sıra diğer üst düzey komutanların da İsrail saldırısında hataını kaybettiğini belirten Kasım, "Diğer mücahitlerin, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Toplantıda Nasrallah ile birlikteydiler. 20 liderin katıldığı bir toplantı değildi sadece. Muhafızları, korumaları vardı” dedi.

Örgüt nasıl bir yol izleyecek?

Şeyh Naim Kasım, ABD’nin her türlü imkanla İsrail'e destek olduğunu söyledi. ABD’yi tehdit eden Kasım, "Bu vahşetin yanına kalacağına düşünüyorsa gerçekten yanılıyor" dedi. Şeyh Naim Kasım örgütün bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin şunları söyledi:

"Biz şehit olma aşkıyla yaşıyoruz. Çok fedakarlık yaptık. Çağrı cihazı saldırısında çok fazla kayıp verdik. Liderimizin şehtiliği başka bir organizasyonda yaşansaydı bu çökerdi ama biz ayaktayız çünkü umudumuz var. Halkın desteği ve Allah'ın yardımı bizimle. Yolumuz sadece Nasrallah tarafından korunmuyordu. Hizbullah bu yolda yürümeye, hedeflerine ulaşmaya komuta grubuyla, liderleriyle devam edecektir. Kardeşlerimiz çabalarına devam etmektedir. Nasrallah'ın tasarladığı yolda yürümeye devam edeceğiz. Alternatif planlarımız da mevcut. Kayıplara karşı planlarımız var. Grup bir kardeşini, bir liderini kaybetti. Nasrallah'ın yolunda yürümeye devam edeceğiz. Hizbullah'ın yeni Genel Sekreterini ilk fırsatta, Hizbullah içindeki mekanizmaya dayanarak seçeceğiz. Nasrallah'ın uyguladığı komuta ve kontrol yapısını aynı hassasiyetle takip edeceğiz."

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Kasım, İsrail'in kara saldırısına da hazır olduklarını açıkladı ve "Günün sonunda zafer bizim olacak" diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli