Hizbullah, Nasrallah'ın olası halefi Safiyuddin'in öldüğünü doğruladı

3 saat önce
Etiketler Hizbullah Lübnan Nasrallah Hizbullah'ın yeni lider adayı Haşim Safiyuddin
A+ A-

Haber Merkezi - İsrail ordusunun 22 Ekim'de yaptığı açıklamanın ardından Lübnan Hizbullahı, Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin'in ölümünü doğruladı.                    

İsrail ordusunun Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin'in öldüğünü açıklamasının ardından konuya ilişkin olarak Hizbullah'tan açıklama geldi.    

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Hizbullah, bugün yaptığı açıklamada, aynı zamanda yine bir İsrail saldırısında öldürülen Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın yerine geçmesi beklenen ve halihazırda Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı olan Haşim Safiyuddin'in İsrail'in düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybettiğini doğruladı.     

Ne olmuştu?    

İsrail ordusu, 22 Ekim'de bir açıklama yaparak, 27 Eylül'de Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlenen saldırıda ölen Hasan Nasrallah'ın muhtemel halefi olarak gösterilen Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin'in de öldürüldüğünü ileri sürmüştü.

 Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı açıklamada, Safiyuddin'in 4 Ekim'de Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'ne düzenlenen saldırıda öldüğünü söylemişti.

Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nde düzenlenen İsrail hava saldırılarında ölmüştü. Hizbullah, Nasrallah'ın yerine geçecek kişiyi henüz belirlemezken Genel Sekreterlik için Safiyuddin'in ismi öne çıkıyordu.

 İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da önceki hafta Safiyuddin'in hedef alındığını öne sürmüş, İsrail ordusu ise saldırının sonuçlarını araştırmaya devam ettiklerini açıklamıştı.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Bombalanan Beyrut / Foto: AA

İsrail, Lübnan'da 10’dan fazla bölgeyi bombaladı

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Avichay Adraee'nin Lübnan'ın Bekaa ve Beyrut'ta operasyon yapılması planlanan bölgeleri açıklamasından sonra İsrail savaş uçakları Beyrut'u vurmaya devam ediyor.