Elon Musk'tan Hamas'ın ‘Gazze davetine' yanıt

29-11-2023
Etiketler Elon Musk Hamas İsrail Gazze
A+ A-

Haber Merkezi - Elon Musk, Hamas yöneticilerinden Usame Hamdan'ın Gazze Şeridi'ni ziyaret etme teklifine “Şu an biraz tehlikeli görünüyor” yanıtını verdi.

SpaceX ve Tesla'nın sahibi milyarder iş adamı Elon Musk’ın İsrail'i ziyaret etmesinin ardından Hamas yöneticilerinden Usame Hamdan, ABD'li milyarderi Gazze'ye davet etmişi.

Hamdan, Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, "İsrail bombardımanının yarattığı yıkımın büyüklüğünü ve halkımıza karşı işlenen suçların boyutlarını görmesi için Musk'ı Gazze'ye çağırıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Musk yaptığı açıklamayla teklifi reddederek, "Şu an biraz tehlikeli görünüyor. Ancak uzun vadeli müreffeh bir Gazze'nin tüm taraflar için iyi olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Elon Musk, önceki gün İsrail'i ziyaret etmiş ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile 7 Ekim'de Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayı mensuplarının saldırısına uğrayan Kfar Aza beldesinde incelemelerde bulunmuştu.

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, ABD'li milyarder Elon Musk ile sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink'in Tel Aviv'in onayı olmadan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne uydu interneti sağlamaması konusunda prensipte anlaştıklarını duyurmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli