İsrail: Ateşkes 5 gün daha uzatılabilir

28-11-2023
Etiketler İsrail Hamas Ateşkes
A+ A-

Haber Merkezi - İsrail hükümet sözcüsü, rehinelerin serbest bırakılması süreci devam ederse Hamas'la ateşkesin beş gün daha uzatılabileceğini duyurdu.

İsrail hükümeti sözcüsü Elon Levy, düzenlediği basın toplantısında "Hamas rehineleri bizim istediğimiz gibi serbest bırakmaya devam etmek isterse, 50 Filistinli mahkumun daha serbest bırakılmasına izin verdik" dedi.

Levy, "Mevcut ateşkes, bir rehineye karşı üç mahkumun serbest bırakılması koşuluyla 5 gün daha uzatılabilir. Ancak Hamas rehineleri iade etme sürecini durdurursa daha fazla rehine serbest bırakılana kadar askeri baskıyı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girdi.

İsrail ile Hamas arasındaki "insani ara" uzlaşısı kapsamındaki esir takası mutabakatı çerçevesinde şu ana kadar Gazze Şeridi'nden biri erkek, diğerleri kadın ve çocuk 51 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 150 kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı.

Katar, Hamas ile İsrail arasında yürütülen arabuluculuk çalışmaları sonucunda "insani ara”nın 2 gün daha uzatıldığını duyurdu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli