Hizbullah'ın yeni lider adayı: Haşim Safiyuddin

2 saat önce
Etiketler Hizbullah'ın yeni lider adayı Haşim Safiyuddin İsrail Lübnan Hasan Nasrallah Haşim Safiyuddin
A+ A-

Haber Merkezi- Hasan Nasrallah'ın kuzeni ve Kasım Süleymani'nin dünürü Haşim Safiyuddin, Hizbullah'ın liderliğini üstlenmesi beklenen başlıca adaylardan biri olarak biliniyor. 

Lübnan'ın büyük kısmını kontrol eden Hizbullah, 30 yıldır örgütü yöneten Hasan Nasrallah'ın Cuma gecesi İsrail'in hava saldırılarında öldüğünü teyit etti.

Nasrallah'ın ölümünden sonra örgütün başına geçmesi beklenen isimlerin başında ise Haşim Safiyuddin geliyor.

Safiyuddin, 1964 yılında Lübnan'ın güneyindeki Deir Kanun Al-Nahr kasabasında doğdu. Lübnan'ın tanınmış ailelerinden birine mensup olan Safiyuddin, gençliğinde İran'ın Kum şehrinde din eğitimi aldı. Eski Hizbullah güvenlik şefi Emad Mughniyeh'in rehberliğinde Safiyuddin, Hasan Nasrallah'ın yakınındaki isimlerden oldu.

1994 yılında Beyrut'a döndü ve Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanlığı görevini üstlendi; ki bu, örgütün yürütme liderliğini temsil eden ve iç işlerinin yönetimini denetleyen önemli bir pozisyon.

Ne olmuştu?

İsrail, bugün yaptığı açıklamada, Beyrut'un güneyindeki Dahiye'ye dün gece gerçekleştirdikleri hava saldırısında Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı öldürdüklerini bildirmişti.

Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, "Beyrut'un güneyindeki Hizbullah'ın kalesi niteliğindeki Dahiye bölgesine cuma akşamı düzenlenen saldırıda Hizbullah'ın kurucu liderlerinden ve mevcut Genel Sekreteri Nasrallah'ın yanı sıra grubun Güney Komutanı Ali Keraki ve diğer lider kadrosunu öldürdük" ifadelerine yer verilmişti. 

Hizbullah da bugün akşama doğru Hasan Nasrallah'ın İsrail'in Beyrut'ta düzenlediği saldırıda öldüğünü doğrulamıştı.    

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli