Cevdet Yılmaz ve Mehmet Şimşek, Erdoğan’ın ziyareti öncesinde BAE’de

22-06-2023
Etiketler Cevdet Yılmaz Mehmet Şimşek BAE
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) bugün bir çalışma ziyareti düzenledi.

Cevdet Yılmaz Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BAE ziyareti öncesi, bir günlük çalışma ziyareti gerçekleştirmek üzere başkent Abu Dabi’ye gitti.

Yılmaz ve Şimşek'i Presidential Flight Havalimanı'nda BAE Adalet Bakanı Abdullah Sultan bin Awad El Nuaimi, Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer ve diğer ilgililer karşıladı.

Bir dizi heyetler arası görüşme yapacak olan Yılmaz ve Şimşek, daha sonra BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile bir araya gelecek.

İki ülke arasındaki ekonomik iş birliği imkanlarının değerlendirileceği görüşmede, BAE Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Mansur Bin Zayed Al Nahyan da yer alacak.

Ziyarete ilişkin Cumhurbaşkanı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan dün açıklamada, “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek bu akşam, bir günlük çalışma ziyaretinde bulunmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri'ne gideceklerdir” denilmişti.

Şimşek ve Yılmaz'ın BAE ziyaretinin nedeni hakkında bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli