Lübnan Dışişleri Bakanı: İki ayda Irak'tan 30 bin turist Lübnan'ı ziyaret etti

21-09-2023
Diyar Kurda
Etiketler BM Lübnan Lübnan Dışişleri Bakanı
A+ A-

Rûdaw (New York) - Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdallah Bouhabib, Irak ve Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına sağlanan vizesiz seyahat kolaylığı sayesine bu yılın Ağustos ve Temmuz aylarında yaklaşık 30 bin Kürdistanlı ve Iraklı turistin Lübnan'ı ziyaret ettiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) 78’inci Genel Kurulu’na katılan Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdallah Bouhabib, Rûdaw’dan Diyar Kurda’nın sorusunu yanıtladı.

Ülkesinin Erbil ve Bağdat ile turizm ilişkilerine değinen Abdullah Bouhabib, Kürdistan Bölgesi ve Irak'tan çok sayıda turistin Lübnan'ı ziyaret ettiğini belirterek, bu yılın son 3 ayında yaklaşık 60 bin turistin Lübnan'a gittiğini söyledi.

Lübnan lirasının dolar karşısında değer kaybetmesi nedeniyle ülke derin bir mali ve ekonomik krizle karşı karşıya.

Öte yandan siyasi çekişmeler nedeniyle yaklaşık bir yıldır cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılamıyor.

Lübnan’daki siyasi çekişmelere ilişkin soruya Bouhabib, “Siyasi sorunlarımız olduğunu biliyoruz ve siyasi sorunları çözmeden ekonomik sorunları çözemeyiz. Bu bizim iç meselemiz ancak krizin çözümü için Arap ülkeleri ve dünyadaki birçok dostumuz bize yardım etti. Uluslararası ParaFonu ile bir anlaşmaya varmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde anlaşmayı imzalayacak, ardından parlamento da onaylamak üzere imzalayacak” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ne zaman yapılacağına dair bir soruya ise Bouhabib, “Bunu bilmek çok zor. Parlamento üyesi değilim ama yakın zamanda bir cumhurbaşkanımızın olması için dua ediyorum" ifadelerini kullandı.

Resmi rakamlara göre, Irak ile Lübnan arasındaki yıllık ticaret 150 milyon doların üzerinde.

Irak, ham petrolün yanı sıra Lübnan'dan meyve başta olmak üzere çok sayıda ürün ithal ediyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli