Lübnan'da Filistinliler arasında çıkan çatışmada 11 kişi hayatını kaybetti

01-08-2023
Etiketler Lübnan Filistin Mülteci Kampı Çatışma
A+ A-

Haber Merkezi - Lübnan'ın güneyindeki Ayn el-Helwa Filistin Mülteci Kampı'nda çıkan çatışmalar sonucu 11 kişinin yaşamını yitirdiği, 40 kişinin yaralandığını bildirildi.

Lübnan'ın güneyindeki Sayda kentinde yer alan Ayn el-Helwa Filistin Mülteci Kampı'nda 29 Temmuz'da Fetih Hareketi ile Filistinli Müslüman Gençlik grubu arasında silahlı çatışma başlamıştı.

Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), çatışmalarda bir UNRWA çalışanının da aralarında bulunduğu 11 kişinin hayatını kaybettiği ve 40 kişinin yaralandığı duyurdu.

Açıklamada, silahlı çatışmaların aynı zamanda 2 bini aşkın kişinin göç etmesine yol açtığı ifade edildi.

Müslüman Gençlik, Hamas ve Filistin Cihad hareketine yakın silahlı bir grup. Çatışmalar, El Fetih hareketinin bir üyesinin grubun bir üyesini öldürmesiyle başladı.

UNRWA, çatışmalar üzerine Ayn el-Helwa Mülteci Kampı'ndaki tüm faaliyetlerine geçici olarak ara verdiğini açıkladı.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, yaptığı açıklamada, Ayn el-Helwa Mülteci Kampı'ndaki çatışmaların zamanlamasının mevcut bölgesel ve uluslararası koşullarda "şüphe uyandırıcı" olduğunu ifade etmişti.

Lübnan'daki Ain el-Halwa kampında yaklaşık 54 bin Filistinli yaşıyor. Ayrıca ülkede 450 bin Filistinliyi barındıran 11 ayrı mülteci kampı daha bulunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli