Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Tahran'a ulaştı

18-07-2022
Rûdaw
Etiketler Erdoğan İran Türkiye Rusya
A+ A-

Haber Merkezi -  Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile İran'a ulaştı.

Erdoğan'ı, Mehrabad Uluslararası Havalimanı'nda İran Petrol Bakanı Cevad Uci, İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Protokol Genel Müdürü Reza Naghipour, İran'ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs ve eşi Lale Örs ile büyükelçilik personeli karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın eşlik etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Reisi yarın Tahran’da bir araya gelecek. Gündemin ana konusu ise, Türkiye'nin Rojava’ya olası operasyonu ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle meydana gelen tahıl koridoru krizi.

Rusya’nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi, henüz çözüm bulunamayan tahıl krizi ve Ankara'nın Rojava ve Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyon söylemlerinin arttığı bir dönemde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi başkent Tahran'da bir araya gelecek.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, 12 Temmuz'da yaptığı açıklamada Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Reisi ile Suriye'de "barış sürecini garanti altına alan devlet başkanları toplantısına" katılacağını duyurmuştu.

Öte yandan Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat'ın da yarın Tahran'da olacağı bildirildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli