İbrahim Reisi, 24 Ocak’ta Türkiye’yi ziyaret etmişti

20-05-2024
Etiketler Erdoğan İbrahim Reisi Türkiye İran
A+ A-

Haber Merkezi - İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan dün meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybetti. Kazada helikopterde bulunan toplam 9 kişiden kurulan olmadı.

İran Cumhurbaşkanı Reisi en 24 Ocak’ta Türkiye’yi ziyaret etmiş ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti.

Reisi ile birlikte helikopter kazasında hayatını kaybeden, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da, geçen yıl 1 Kasım’da Ankara’yı ziyaret etmişti.

Her iki görüşmede de İsrail’ın Gazze’ye düzenlediği saldırılar ele alınmıştı.

Amerika’nın Sesi’nde ziyaretlere dair yer alan haberde Reisi, Erdoğan’la Ankara’da yaptığı görüşmede, “siyonist rejim” olarak nitelendirdiği İsrail’e karşı Türkiye’nin “caydırıcı tutum” sergilemesi gerektiğini ifade ediyordu.

Reisi, “Siyonizm rejimiyle siyasi ve ekonomik ilişkileri kesmek, siyonizm rejiminin zulüm ve cinayetlerine son vermesi konusunda etkili olacaktır” demişti.

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD, İsrail ve AB’nin terör örgütü olarak gördüğü Hamas’ın terör örgütü olmadığı görüşünde birleşiyordu.

Her iki lider, Ortadoğu’da Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye’yle birebir görüşmeler yürütmüştü.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli