Doktorlar Filistinli çocuğun kopmak üzere olan başını yerine dikti

15-07-2023
Etiketler Filistin İsrail Doktor Ameliyat
A+ A-

Haber Merkezi - Filistin'de bisikletiyle seyir halinde olan 12 yaşındaki Süleyman isimli çocuğa araba çarpması sonucu çocuğun kafası neredeyse kopmuştu.

The Times'a göre, Batı Şeria'dan 12 yaşındaki Filistinli n Süleyman Hassan isimli bir çocuk, kafatası omurgasının üst omurlarından neredeyse kopmuştu. Vaka iki taraflı atlanto oksipital eklem çıkığı olarak tanımlandı.

Araba çarptığında Hassan bisikletini sürüyordu. Çocuk aceleyle Hadassah Tıp Merkezine kaldırıldı ve hemen travma ünitesinde ameliyata alındı. Doktorlar, kafasının "boynundan neredeyse tamamen ayrıldığını" söyledi.

Operasyonu yöneten ortopedi uzmanı Dr. Ohad Einav, ameliyatın birkaç saat sürdüğünü ve doktorların "hasarlı bölgede yeni plaklar ve sabitlemeler" kullanmasını gerektirdiğini söyledi.

Çocuğu tedavi eden ortopedi uzmanı Dr. Ohad Einav, çocuk için çok savaştıklarını belirtti.

Einav, "Çocuğu kurtarma becerimiz, bilgimiz ve ameliyathanedeki en yenilikçi teknoloji sayesinde oldu" dedi ve ekibin "çocuğun hayatı için savaştığını" da sözlerine ekledi.

Einav ve ekibi, i24 News'e göre Hassan'ın tahmini hayatta kalma oranının yalnızca yüzde 50 olduğunu ve iyileşmesinin bir mucizeden başka bir şey olmadığını söyledi.

Einav, ameliyatın "son derece nadir" olduğunu vurguladı, ancak bir çocuğun kafasının bir yetişkine göre büyük boyutunun "daha duyarlı" olduğu anlamına geldiğini vurguladı.

"Bu hiç de yaygın bir ameliyat değil, özellikle de çocuklarda ve gençlerde değil. Bir cerrahın bunu yapması için bilgi ve deneyime ihtiyacı var" dedi.

Operasyon Haziran ayında gerçekleşti, ancak doktorlar sonuçları açıklamak için bir ay bekledi. Hastane kısa bir süre önce Hassan'ı servikal atel ile taburcu etti ve iyileşmesini izlemeye devam edecek.

Yardımsız yürüyebiliyor

Birkaç saat süren ameliyatın ardından resmen mucizenin gerçekleşti. Neredeyse kopmak üzere olan kafası yerine geri dikilen Süleyman, şu anda yardımsız bir şekilde yürüyebiliyor.

Mucize çocuğun babasından açıklama

Talihsiz çocuğun babası oğlunu kurtaran doktor ekibine teşekkür ederek, "Sevgili biricik oğlumu kurtardığın için hayatım boyunca sana teşekkür edeceğim. Allah hepinizi korusun. Senin sayende, olasılıklar düşük ve tehlike açıkken bile hayatını geri kazandı. Onu kurtaran profesyonellik, teknoloji ve travma ve ortopedi ekibinin hızlı karar vermesiydi. Söyleyebileceğim tek şey büyük bir teşekkür" dedi

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli