Rûdaw Genel Müdürü, Uluslararası Medya Kongresi’ne konuşmacı olarak katılıyor

14-11-2023
Etiketler 2023 Uluslararası Medya Kongresi Abu Dabi Birleşik Arap Emirlikleri Ako Muhammed Rûdaw Medya Grubu
A+ A-

Abu Dabi (Rûdaw) – 2023 Uluslararası Medya Kongresi, bugün Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de başladı. Rûdaw Medya Grubu Genel Müdürü Ako Muhammed de kongrede bir oturuma konuşmacı olarak katılacak.

Abu Dabi Ulusal Sergi Merkezi'nde bugün (14 Kasım) başlayan ve 16 Kasım’a kadar devam edecek olan 2023 Uluslararası Medya Kongresi’ne gazetecilerin yanı sıra liderler, dünyanın değişik ülkelerinden medya uzmanları ve temsilcileri katılacak.

BAE Haber Ajansı WAM ve ADNEC Grubu'nun yan kuruluşu olan Capital Events Company tarafından düzenlenen kongrenin ana teması ise "Medya Sektörünün Geleceğini Öngörmek." Kongrede dijital teknoloji ve yapay zekadaki gelişmeler de dahil olmak üzere, medyanın karşılaştığı fırsatlar ve engellerle ilgili farklı konular tartışılacak.

Kongrenin web sitesinde, Dünya Medya Kongresi'nin "medya profesyonellerinin sektörün karşı karşıya olduğu en son gelişmeleri ve zorlukları takip etmeleri için harika bir fırsat" olduğuna vurgu yapıldı.

2023 Uluslararası Medya Kongresi çerçevesinde düzenlenecek olan panel ve etkinliklerde, medya ve sosyal medya sektöründeki en son trendlerin yanı sıra yapay zekâ teknolojisindeki yenilikler, genel olarak teknolojik gelişmeler ve ekipmanları incelemeye alınacak.

200’den fazla küresel medya müdürü katılıyor

Bu yılki kongreye 200'den fazla küresel medya şirketinin genel müdürü de dahil olmak üzere 13 bin 556 kişi katılacak. Kongre kapsamında düzenlenecek panellerde 170'den isim konuşmacı olarak yer alacak.

Rûdaw Medya Grubu Genel Müdürü Ako Muhammed de “Dijital çağda dayanıklı gelir modelleri; Kazanmaya götüren yol haritasının belirlenmesi" başlıklı panelde konuşacak.

Panelde konuşmacılar dijital ilerleme çağında gelir elde etmeye yönelik stratejileri ve perspektifleri tartışacak.

Kongrede günlük 10 panel düzenlenecek

Bu yılki kongrede 172 ülkeden katılımcılar yer alacak, bu ülkelerden 31'i ilk kez katılıyor.

Kongre kapsamında günde 10 panel düzenlenecek ve ayrıca BAE, Orta Doğu ve dünyanın değişik ülkelerinden önemli şahsiyetler de hitap edecek.  

Etkinlik, BAE Birlikte Yaşam Bakanı Şeyh Nahyan bin Mubarak Al Nahyan’ın açılış konuşması ile başladı.

Kongrenin ilk gününde ana gündem iklim değişikliği konusunda farkındalığın yayılmasında medyanın rolü ve yapay zekadan nasıl yararlanılacağı ile teknolojinin riskleri ve gazetecilere sunduğu fırsatlar olacak.

Panellerden birinde iklim değişikliğiyle mücadele çabalarında araştırma merkezlerinin rolü tartışılacak.

Londra Ekonomi Koleji, medya kuruluşlarının yapay zekayı "sorumlu bir şekilde" kullanmalarına yardımcı olmayı amaçlayan ve yapay zekanın metin, resim ve video üretiminde hızını ve verimliliğini en üst düzeye çıkararak yanlış haber yayma riskini artıran JournalismAI projesini de tartışacak.

Eğitim alanı olarak medya

İkinci gün oturumlarında ise gençlerin katılımıyla medya eğitimi tartışılacak, 100 üniversite öğrencisi medyanın geleceğini belirlemedeki rollerini konuşacak.   

"Yıkıcı teknolojilerin", medyada üretimin geleceği, daha yenilikçi bir medya için yeteneklerin geliştirilmesi ve gerçeklerin sağlanması, ikinci günün önemli panellerinde temel konu başlığı olacak.

Aynı gün bir panelde yapay zeka teknolojisinin medya açısından riskleri ve fırsatları ele alınacak.

Rûdaw Genel Müdürü Ako Muhammed konuşmacı olarak katılıyor

2023 Dünya Medya Kongresi'nin üçüncü gününde birbirinden ilginç ve önemli paneller yer alacak ve birçok konu ele alınacak.

Medyanın karşılıklı kabul kültürünün geliştirilmesinde üstlendiği rol, spor etkinliklerinin kapsamı, sosyal ağların gelişmesi sayesinde gazeteciliğin geleceği ve spor gazeteciliğinde kadının rolü bazı panellerin başlığı olacak.

Kongrenin üçüncü gününde “Dijital çağda dayanıklı gelir modelleri; Kazanmaya götüren yol haritasının belirlenmesi" başlıklı panelde Rûdaw Medya Grubu Genel Müdürü Ako Muhammed de konuşmacı olarak yer alacak.

Rûdaw geçen yıl da kongreye katılmıştı

Rûdaw Medya Grubu ilk Kürt medyası olarak geçen yıl düzenlenen kongreye katıldı. Kürdistan'ın, bölgenin ve dünyanın önde gelen medya kuruluşlarından biri olan Rûdaw, dünyadaki en son teknolojik yeniliklere ve bakış açılarına ayak uydurmak amacıyla çeşitli medya girişimlerinde bulunarak ortaklıklar kuruyor.

Rûdaw'ın profesyonelliği, gerçekçiliği ve yenilikçiliği ile bölgesel bir haber kaynağı olmayı aşarak uluslararası ajanslar ve kanallar için bölgedeki olayları kapsayan bir kaynak haline gelmiş bulunuyor. Bu da Rûdaw’a uluslararası standartlara daha bağlı olmak gibi yeni bir sorumluluk veriyor.

Rûdaw, farklı ülkelerden 50'den fazla medya kuruluşunun yer aldığı Avrupa Haber Değişim Ağı'nın (ENEX) Kürdistan ve Irak'taki tek önemli ortağıdır. Rûdaw'ın ayrıca ABD Uluslararası Medya Ajansı ile stratejik bir ortaklığı bulunuyor. Rîdaw'ın Çin'in küresel televizyon ağı CTGN, Çin'in CCTV Plus kanalı ve ayrıca İngiliz Kraliyet Araştırma Enstitüsü - Chatham House ile de ortaklıkları var. Rûdaw aynı zamanda Associated Press ve Agence France-Press (AFP) ile de yakın işbirliği içinde çalışıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli