Bağdat'ta Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı ve MİT arası görüşme

11-04-2023
Etiketler Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarlığı MİT Bağdat Kasım el-Araci
A+ A-

Haber Merkezi – Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı ile MİT'ten üst düzey bir heyet bir araya geldi. 

Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım el-Araci’nin dün MİT  Başkan Yardımcısı Mutlu Toka ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Açıklamaya göre görüşmede, bölgedeki güvenlik durumuna ilişkin gelişmelerin yanı sıra iki ülkenin güvenliğine ilişkin konuların gözden geçirildiği, iki ülke arasındaki güvenlik sorunlarının çözümü ve sınır kontrolüne yönelik yol haritasının ele alındığı ifade edildi.

MİT Başkan Yardımcısı Toka’nın, Irak Başbakanı Muhammed Şii el-Sudani'nin Mart ayındaki Türkiye ziyaretinin önemli ve olumlu olduğunu vurguladığı ve ülkesinin Irak'la çeşitli alanlarda ilişkileri geliştirme arzusunu dile getirdiği kaydedildi.

MİT Başkan Yardımcısı Mutlu Toka’nın Bağdat ziyareti Türkiye’nin Nisan ayı başında Süleymaniye hava sahasını kapatması ardından gelmesi dikkat çekti.

Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım el-Araci, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro üyesi Kubat Talabani ile Bağdat’ta aynı gün bir araya geldi.

Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre ikili görüşmede küresel zorluklarla mücadelede dayanışmanın önemi vurgulanarak siyaset ve güvenlik konuları tüm yönleriyle tartışıldı.

Irak'taki birliğin korunmasının önemine de vurgu yapan taraflar, sınırların kontrol altına alınması ve bu konuda ortak çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli