Husiler Kızıldeniz'de onlarca İHA ve füze ile saldırdı

10-01-2024
Etiketler Yemen Husi Kızıldeniz
A+ A-

Haber Merkezi - Yemen merkezli Husiler, Kızıldeniz'de şu ana kadarki en büyük insansız hava aracı ve füze saldırılarından birini gerçekleştirdi. Saldırıda herhangi bir can kaybı olmadı.

Kızıldeniz'de bulunan ABD ve İngiliz savaş gemileri, deniz ticaret yolunu hedef alan saldırı kapsamında 21 adet İHA ve füzeyi imha ettiklerini duyurdu.

Euronews’ün haberine göre, İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, bugünkü saldırı dalgasının Husilerce bölgede bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük saldırı olduğunu söyledi.

ABD Merkez Komutanlığı (CNTCOM) da saldırılarda herhangi bir yaralanma ya da hasar olmadığını belirtierek, bunun 19 Kasım'dan bu yana Kızıldeniz'deki ticari nakliye hatlarına yönelik 26’ıncı Husi saldırısı olduğu bilgisini verdi.

CENTCOM, bugünkü olayda 18 insansız hava aracı, iki gemisavar seyir füzesi ve bir gemisavar balistik füzenin iki ülke donanması tarafından düşürüldüğünü açıkladı.

İngiliz deniz güvenliği firması Ambrey'e göre, saldırılar Yemen'in liman kentleri Hudeyde ve Moka açıklarında gerçekleşti.

Yemen'in büyük bölümünü kontrol eden İran destekli Şii Husiler, "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına" karşılık ve "Filistin halkıyla dayanışma" için bu rotayı hedef alıyor.

Husiler zaman zaman da İsrail istikametine doğru füze saldırıları gerçekleştiriyor.

Yemenli isyancıların saldırıları, Avrupa ile Asya arasında yer alan ve dünya deniz trafiğinin yaklaşık yüzde 15'ini oluşturan bu kilit rotadaki uluslararası ticareti ciddi şekilde sekteye uğratıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli