Hamas Sözcüsü'nden Rûdaw'a: İsrail'le açık bir savaş içerisindeyiz

07-10-2023
Hamas'ın Sözcüsü Abdullatif El-Kanu
Hamas'ın Sözcüsü Abdullatif El-Kanu
Etiketler Hamas Abdullatif El-Kanu İsrail Filistin Gazze Şeridi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Gazze Şeridi’nde "Aksa Tufanı" adıyla cihat başlattıklarını duyuran Hamas'ın Sözcüsü Abdullatif El-Kanu Rûdaw'a yaptığı açıklamada, İsrail’in beklemediği bir anda başlattıkları saldırıya 1000 mücahitlerinin katıldığını söyledi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Abdullatif El-Kanu, Gazze Şeridi’nde İsrail’e yönelik İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın bu sabah başlattığı saldırıya ilişkin Rûdaw’a konuştu.  

Abdullatif El-Kanu "Bu saldırılar İsrail'in saldırılarına ve vahşi uygulamalarına bir yanıt niteliğindedir. İsrail'le açık bir savaş içerisindeyiz” ifadelerini kullandı. 

Hamas Sözcüsü İsrail'e yönelik roket atışlarını sürdürdüklerini onlarca İsrailinin öldüğünü ve esir alındığını söyledi. 

Savaşlarının Aksa ve Kudüs'ü "Yahudileştirilmesi"ne karşı olduğunu belirten Hamas Sözcüsü "Kudüs ve Aksa Müslüman kalacak. Filistin direnişinin aşırı sağcı faşist hükümete son verecek güçlü yönleri var" dedi.

Hamas üyelerinin İsrail bölgelerine "karada, havada ve yer altında" baskın düzenlediğini belirten Sözcü, "El Aksa Tufanı Operasyonu'na yaklaşık 1000 direnişçinin katıldığını" açıkladı.

Çatışmaların devam ettiğini dile getiren Hamas Sözcüsü, “Bombardıman ve çatışmalar sürüyor” dedi. 

"Sağcı İsrail hükümetine haddini bildirmek istiyoruz” diyen Abdullatif El-Kanu “İsrail direnişin devam edeceğini bilmelidir” şeklinde konuştu.

Hamas Sözcüsü Abdullatif El-Kanu, bombardıman ve çatışmalardaki can kaybına ilişkin henüz net bir bilgi sahibi olmadıklarını kaydetti.

El Kassam Tugayları, yaptığı açıklamada İsrail'in "savunma hattını aştığını" duyurdu.

50'den fazla noktaya eş zamanlı saldırı

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, bu sabah erken saatlerde İsrail’e karşı “Aksa Tufanı” operasyonu başlattığını duyurmuş, İsrail içine sızma operasyonu ile roketli saldırılar düzenlemişti.

Açıklamada, "Gazze Tümeni ve işgal ordusunun Güney Bölgesi'nde 50'den fazla noktaya eş zamanlı koordineli saldırı gerçekleştirilerek tümenin savunmasının çökertildiği" belirtildi.
 
Militanlarının şu ana kadar 25 noktada savaştığını ve çatışmaların şu anda Gazze Tümeni'nin karargahı olan Raim üssünde gerçekleştiği kaydedildi.

Filistin tarafından 5 bin roket İsrail topraklarına atılırken, İsrail ordusu ise savaş uçakları ile Gazze Şeridi'ni bombalıyor. 

Filistin tarafında ölü sayısının 198 İsrail'de ise 100 ölü olduğu açıklandı. 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli