ABD'de yaşayan Yahudiler 'ateşkes' talebiyle Kongre'yi bastı

19-10-2023
Etiketler ABD Filistin İsrail Gazze Hamas Kongre
A+ A-

Haber Merkezi - ABD'nin başkenti Washington'da yaşayan Yahudi bir grup ''ateşkes'' talebiyle düzenledikleri protestoda ABD Kongre binasında oturma eylemi yaptı.

Washington DC'deki Yahudiler, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların durdurulması ve "ateşkes" talebiyle Kongre'de oturma eylemi yaptı.

Önce Capitol Binası yakınlarında toplanan göstericiler İsrail'in Filistin'e saldırılarını protesto etti.

"Ateşkes" yazılı büyük bir afiş açan protestocular, "Şimdi ateşkes" sloganları attı.

Göstericiler "Gazze kuşatmasına son", "Siyonizm=Faşizim", "Amerikalı Yahudiler Gazze'de şimdi ateşkes diyor" yazılı pankartlar taşıdı.

Kongre binasına girdiler

Birçok savaş karşıtı Yahudi grubun da katıldığı eylemde göstericilerin bir kısmı, daha sonra Kongre binasına girerek oturma eylemi yaptı. "Barış için Yahudi Sesi" adlı organizasyonun sosyal medya platformundan paylaşılan Kongre içindeki anlara dair görüntülerde, göstericilerin alkışlarla "Şimdi ateşkes" sloganları attığı duyuruldu.

"Gazze'de ateşkes çağrısı yapılana kadar Kongre'den ayrılmayacağız"

Paylaşımda, "Yüzlerce Amerikalı Yahudi Kongre'de oturma eylemi düzenliyor ve Gazze'de ateşkes çağrısı yapılana kadar Kongre'den ayrılmayacağız. Binlerce ABD Yahudisi dışarıda protesto ederken, aralarında iki düzine hahamın da bulunduğu 350'den fazla kişi içeride dua ederek direniş gösteriyor" ifadelerine yer verildi.

Çok sayıda kişiye gözaltı

Göstericilere müdahale eden polis ekipleri, burada onlarca kişiyi gözaltına aldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli