İsrail’den Erdoğan'a yanıt: O devir bitti

05-12-2017
Rûdaw
Etiketler İsrail Kudüs Türkiye Erdoğan
A+ A-

Haber Merkezi - İsrail’den “Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir” diyen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt geldi.

 

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak resmen tanımaya hazırlandığına ilişkin haberlere tepki gösterdi.

 

"Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir" diyen Erdoğan, "ABD'yi bölgedeki sorunu daha da derinleştirecek böyle bir adım atmaması için bir kez daha ikaz ediyorum. İsrail ile diplomatik bağları koparırız" ifadelerini kullandı.

 

Erdoğan aynı zamanda, "İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak, bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Eğer böyle bir adım atılacak olursa hemen, beş on gün içerisinde İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'ni İstanbul'da toplayacağız" açıklamasında bulundu.

 

Erdoğan'ın çıkışına İsrailli yetkililerden art arda yanıtlar geldi.

 

İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesi, ismini vermediği üst düzey bir yetkilinin, "Kudüs 3 bin yıldır Yahudi başkentidir aynı zamanda Erdoğan tanısa da tanımasa da 70 yıldır da İsrail'in başkentidir" açıklamasını okurlarına aktardı.

 

İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz ise, "Biz Türkiye'nin cumhurbaşkanından emir almayız. İsrail bağımsız bir devlettir ve başkenti de Kudüs'tür. 3 bin yıldır Yahudi halkının başkenti olan Kudüs'ün bu statüsünün tanınmasından daha adil bir şey olamaz. Osmanlı İmparatorluğu ve sultanlık dönemi sona erdi" dedi.

 

İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett de "Ne yazık ki Erdoğan son yıllarda İsrail'e saldırma fırsatını hiç kaçırmıyor. İsrail, Kudüs'ün başkent olarak tanınması da dahil hedeflerinde ilerlemeye devam etmelidir" açıklamasını yaptı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli