İran: Eğer İsrail misilleme yaparsa, daha güçlü bir yanıt vereceğiz

17 saat önce
Etiketler İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan Katar Emiri Al Sani İsrail Hava Saldırıları Misilleme
A+ A-

Haber Merkezi - İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İran'ın savaş peşinde olmadığını, ancak İsrail'in dünkü füze saldırısına misillemede bulunması halinde daha güçlü bir yanıt vereceklerini açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD) Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'da, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Pezeşkiyan, "İsrail, suç ve cinayetlerinin sonu olmadığını kanıtlamıştır. İran İslam Cumhuriyeti silahlı kuvvetlerinin, İsrail’in askeri üslerini hedef alan eylemi, İsrail’in sürdürdüğü suç ve eylemlerine bir yanıttır" dedi.

"İsrail bizim misafirimizi başkentimizde öldürerek bizi bu gerginliğe sürükledi"

İsrail'in saldırgan tutumu nedeniyle kendi ülkelerinin de bu yola girdiğini vurgulayan Pezeşkiyan, "Hiçbir ülkede kan dökülmesini istemiyoruz. Ancak İsrail bizi buna zorluyor. İsrail, misafirimizi Tahran'da öldürdü. Aslında cumhurbaşkanlığı yeminimi ederken o akşam bunu yaptı. Bunu hiçbir ülke ve hiçbir taraf kabul edemez. Hiçbir bölge, savaş gölgesinde gelişemez ya da refah yaşayamaz. İsrail, misafirimizi başkentimizde öldürerek bizi bu gerginliğe sürükledi. Olası bir misillemede cevabımız daha sert olacak" ifadelerini kullandı.

"İsrail'i bu bölgenin göbeğine siz (Batı) yerleştirdiniz"

Batı'ya İsrail'i dizginlemesi için uyarılarda bulunan İran Cumhurbaşkanı, "İsrail'i bu bölgenin göbeğine siz yerleştirdiniz. Bu kanların dökülmesinde sizin de rolünüz var. Lütfen İsrail'i geri çekin" değerlendirmesinde bulundu.

İsrail'e yönelik füze saldırısının ardından İran Devrim Muhafızları, saldırının, Eski Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ve Devrim Muhafızları komutanı Abbas Nilfrooshan'ın Lübnan'da öldürülmesine yanıt olduğunu açıklamıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli