Uzmanlar gece banyo yapmanın daha faydalı olduğu görüşünde

27-02-2024
Etiketler Kanada Banyo Araştırma Avrasya Araştırma
A+ A-

Haber Merkezi - Kanada Dermatologlar Enstitüsü, insanlar için banyo yapmak için en iyi zamanın akşam veya gece saatleri olduğunu açıkladı.

Enstitüye göre, insanların gün boyunca ciltte biriken tüm toz ve maddeleri yatağa götürmemeleri için akşamları yıkamak önemli çünkü tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor.

 Kanada Dermatologlar Enstitüsünde görevli dermatolog Monica Lee, "Geceleri bu tozlarla yatarsanız alerjik olabilirsiniz, sivilce ve kızarıklık gelişebilir" dedi.

Dermatolog Monica Lee "Yatmadan bir ila iki saat önce ılık suyla banyo yapmak kişinin uykuya erken dalmasına yardımcı olacaktır. Çünkü o saatte ılık su veya sıvıyla banyo yapmak kasların gevşemesine ve zihnin sakinleşmesine yardımcı olur” ifadelerini kullandı.

Hindistan'daki bir doğum hastanesinde naturopatik ve aerobik tıp uzmanı olan Dr. Swati Reddy  ise sağlıksız yemek sonrası alışkanlıkların sindirim sorunlarının ve besinlerin emilim bozukluğunun önemli bir nedeni olduğunu kaydetti.

Dr. Swati Reddy  "Yemekten hemen sonra banyo yapmak, özellikle soğuk suyla banyo yapmak, sindirim ve organ fonksiyonları üzerinde olumsuz  yönde etkiler. Çünkü vücudun, sindirim ve biyoaktivitenin gerçekleştirilmesi için yemeklerden sonra yüksek sıcaklığa ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Ağrı Dağı / ANKA

İranlı dağcının cenazesi Ağrı Dağı’ndan indirildi

Açıklamada, 3 farklı bölgeye kurtarma istasyonları kurularak 4 bin 300 rakımda bulunan güvenli bölgeye getirilen kazazedenin naaşının dün saat 17.05 itibarıyla dağdan indirilerek sağlık ekiplerine teslim edildiği bildirildi.