Sezaryen için ameliyata alının hamile kadının karnında devasa kist çıktı

19-02-2024
Etiketler Hamile Kadın Kist Kazakistan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) -  Süleymaniye’de hamile genç kadına sezaryenle doğum yaptıran doktorlar ameliyatta büyük şok yaşadı. Doktorlar ameliyatta bebek ile birlikte anne karnındaki 30 cm büyüklüğünde bir kisti de çıkardı.  

Ameliyatı gerçekleştiren Kadın Doğum Uzmanı Dr. Şano Ali Rûdaw’a yaptığı açıklamada rahminde kist çıkan 18 yaşındaki hamile genç kadının kan değerlerinin yükselmesi şikayeti ile kendilerine baş vurduğunu ve durumun kötüye gitmesi üzerine sezaryene alındığını söyledi.

Dr. Şano Ali, sezaryen ile doğum yaptıkları esnada rahminde büyük bir kist olduğunu fark ettiklerini sözlerine ekledi.

Karnının büyük bölümü kaplayan kistin 30 cm büyüklüğünde olduğunu dile getiren doktor, “Hamileliği boyunca özellikle ultrason olmak üzere herhangi bir gebelik testi ve takibi yapılmadı” dedi.

Uzman doktor hormonal düzensizlikler, yumurtlamanın azalması, rahimde anormalikler ve düzensiz yaşam tarzı yumurtalık kisti riskini artıran yaygın faktörler arasında yer aldığını söyledi.

  ''Erken tarama, yumurtalık kistlerini erken tespit edip erken tedavi etmenin etkili bir yoludur'' diyen Dr. Şano Ali "Alt pelvik veya alt karın ağrısı ve kahverengi akıntı, yumurtalık kistinin belirtileri arasında yer alır " dedi.

Uzman doktor bu tür belirtileri olan kadınlara” Yumurtalık kistinin türüne ve büyüklüğüne göre tedaviler değişir ancak herhangi bir belirtiniz varsa mutlaka bir uzmana görünün” uyarısında bulundu.

Kadın Doğum Uzmanı Dr. Şano Ali  ayrıca tüm kadınlara sağlıklı bir yaşam tarzı izlemesi, kilolarını kontrol altın almaları, egzersiz yapmaları, sağlıklı beslenmelerini belirterek ve uyku düzenlerine dikkat etmeleri konusunda uyardı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli