Dünyanın en zenginlerinden Brunei Prensi evlendi: 9 gün, 9 gece düğün

15-01-2024
Asya’nın en zenginlerinden biri olan Brunei Prensi Abdul Mateen, nişanlısı Anisha Rosnah binti Adam ile evlendi
Asya’nın en zenginlerinden biri olan Brunei Prensi Abdul Mateen, nişanlısı Anisha Rosnah binti Adam ile evlendi
Etiketler Brunei Prensi Abdul Mateen Düğün Hassanal Bolkiah Anisha Rosnah binti Adam
A+ A-

Haber Merkezi – Asya’nın en zenginlerinden biri olan Brunei Prensi Abdul Mateen, nişanlısı Anisha Rosnah binti Adam ile evlendi. Düğün 9 gün, 9 gece sürecek.

Brunei Prensi 32 yaşındaki Abdul Mateen, nişanlısı Anisha Rosnah binti Adam ya da bilinen diğer adıyla Anisha Isa Kalebic ile hayatını birleştiriyor. Dün düğünün 8’inci günüydü ve düğüne Orta Doğu ve Asya’dan gelen 5 bin konuk katıldı.

Sultan Hassanal Bolkiah, oğlu ve gelini için bir camide düzenlenen nikah törenine katıldı ve onlar için dua etti.

Damat Abdul Mateen, “Mateen’in kızı Anisha Rosnah ile 750 dolar nakit çeyiz karşılığında evlenmeyi kabul ediyorum" dedi.

Düğüne katılan öğretmen Susanna Kurus, "Bugün hep birlikteyiz ve bu kraliyet düğününün tadını çıkarıyoruz. Umarım onları yakından görme fırsatımız olur. Ülkemizin sevgili prensini göreceğimiz için mutlu ve heyecanlıyız" dedi.

Resmi duyuruya 7 Ocak'ta başlayan düğün 16 Ocak'ta sona erecek.

Damat Abdul Mateen'in babası Brunei Sultanı Hassan Albolkiah’ın dördüncü ve en küçük oğlu. Prens ülkenin hava kuvvetlerinde pilotluk yapıyor.

Gelin Anisha ise kraliyet ailesinin yabancısı da değil. Anisha, Brunei Sultanı'nın uzun süredir danışmanlığını yürüten Pehin Dato Isa'nın torunu ve aynı zamanda moda tasarımcısı.

Gelin ile damat, düğünün sekizinci gününde konuklarını 1788 odalı Nurul İman Köşkü’nde ağırladı.

Toplam nüfusu 460 bin 345 olan ülkenin sultanı Hassanal Bolkiah'ın serveti 30 milyar dolar civarında. Sultan araba meraklısı ve tam 7000 otomobili var.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Ağrı Dağı / ANKA

İranlı dağcının cenazesi Ağrı Dağı’ndan indirildi

Açıklamada, 3 farklı bölgeye kurtarma istasyonları kurularak 4 bin 300 rakımda bulunan güvenli bölgeye getirilen kazazedenin naaşının dün saat 17.05 itibarıyla dağdan indirilerek sağlık ekiplerine teslim edildiği bildirildi.