Danimarka'da yaşayan bir Kürt, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne uyuşturucuya karşı destek veriyor

12-10-2024
Hemin Abdullah
Etiketler Danimarka Kürt Kürdistan Bölgesi Hükümeti Uyuşturucu madde
A+ A-

Dusseldorf (Rûdaw) - Danimarka'da yaşayan İnsani İşbirliği Örgütü Başkanı Şiwan Deloyi, Kürdistan Bölgesi halkını uyuşturucu maddelerin zararları konusunda bilinçlendirmek için çalışıyor.

Diasporadaki Kürtlerin çoğunun Kürdistan'a hizmet etme planı var ve bazıları bu planı gerçeğe dönüştürüyor.

Danimarka'da yaşayan İnsani İşbirliği Örgütü Başkanı Şiwan Deloyi de bunlardan biri.

Deloyi, Danimarka toplumunda diş hekimi olarak başarılı bir konumda bulunuyor ama Kürdistan'a da hizmet etmenin önemli olduğunu düşünüyor. Şiwan Deloyi insanları uyuşturucu maddelerin zararları konusunda uyarabileceği bir proje üzerinde çalışıyor.

Rûdaw TV’de yayınlanan “Diaspora” programına konuk olan Şiwan Deloyi, yeni projesini şöyle anlattı:

"Bu yılın haziran ayında Kürdistan Bölgesi'nde uyuşturucu kullanımının arttığını duymamızın ardından uyuşturucuyla mücadele konusunda Kürdistan Bölgesi hükümetine teşkilatımız aracılığıyla yardım etmeye karar verdik."

Şiwan Deloyi şöyle devam etti:

"Uyuşturucu bağımlılığının önlenmesi konusunda Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu ile koordineli olarak 7'nci aydan itibaren panel ve seminerlerle uyuşturucu bağımlılığının önlenmesine yönelik bir proje hazırladık ve halen üzerinde çalışıyoruz. İnsani İşbirliği Teşkilatı olarak 2012 yılından itibaren çalışmalara başlamıştık. Her yaşa yönelik uyuşturucu kullanımının tehlikelerine ilişkin yüzlerce poster hazırladık. Seçimlerden sonra bunları tüm eğitim merkezlerinde dağıtmaya başlayacağız.”

"Kürdistan Bölgesi'nde uyuşturucu kullanımı yaygın"

Şiwan Deloyi, Kürdistan Bölgesi'nde uyuşturucu kullanımının çok yaygın olduğunu, çoğu zaman kilolarca uyuşturucu ele geçirildiğini ve hatta polisin bir “uyuşturucu üretim merkezi” ele geçirdiğini ifade etti.

Deloyi, uyuşturucu kullanımının önlenmesi konusunda birçok ülkede işe yarayan ve oldukça iyi bir sonuçlar almış olan özel bir Amerikan kuruluşunun deneyiminden yararlandıklarını ve bu deneyimi Kürdistan Bölgesi'ne taşımak için çalıştıklarını belirtti.

Şiwan Deloyi,  "Kürdistan Bölgesi'nde iki aşamada çalışıyoruz. Birincisi uyuşturucuyla nasıl başa çıkılacağı ve engelleneceği, ikincisi ise uyuşturucu bağımlılığının nasıl tedavi edileceği” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli