Asayiş 51 kilo uyuşturucu madde ele geçirdi

24-11-2023
Rûdaw
Etiketler Erbil Süleymaniye Uyuşturucu Madde Kristal Uyuşturucu ile Mücadele
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Uyuşturucu ile Mücadele Genel Müdürlüğü’nce Süleymaniye'de düzenlenen operasyonda 50 kilonun üzerinde uyuşturucu ve psikotrop madde ele geçirildi. Operasyonda ayrıca 3 uyuşturucu taciri şüphelisi gözaltına alındı.

Kürdistan Bölgesi Asayiş Genel Müdürlüğüne bağlı Uyuşturucu ile Mücadele birimi, yaklaşık 3 hafta boyunca yürüttüğü çalışmalar sonucunda bugün Süleymaniye’de bir adrese düzenlediği baskında 51 kilo uyuşturucu madde ele geçirdi. Operasyonda ayrıca 3 şüpheli gözaltına alındı.

Irak İçişleri Bakanlığı’na bağlı Narkotik, Uyuşturucu ve Psikotrop Maddelerle Mücadele Genel Müdürü Ahmed el-Zirgani, Süleymani'de düzenlenen ortak basın toplantısında operasyona ilişkin bilgi verdi.

Son yıllarda uyuşturucu satışı ve kullanımında artış kaydedildiğini ancak Irak ve Kürdistan Bölgesi güvenlik güçleri arasında koordinasyonun iyi düzeyde olduğunu ifade eden Zirgani, uyuşturucu ile mücadelenin kapsamlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Resmi verilere göre Kürdistan Bölgesi genelinde uyuşturucu bağlantılı suçlardan sadece bu ay binden fazla şüpheli gözaltına alındı. Yapılan operasyonlarda 300 kilogramın üzerinde uyuşturucu ele geçirildi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, geçtiğimiz ay Uyuşturucu ve Psikotrop Maddeler ile Mücadele Konferansında, son zamanlarda Kürdistan Bölgesi’nde uyuşturucu kullanımının arttığına dikkat çekerek, “Bu toplumumuz için tehlikeli bir alarm” ifadelerini kullanmıştı.

Kürdistan Bölgesi'nde bu tehdidi ortadan kaldırmak ve mücadele etmek için çok ciddi ve kapsamlı bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Başbakan Mesrur Barzani, “Uyuşturucu ve psikotrop maddelerle mücadeleye yönelik 2020 yılında Kürdistan Bölgesi'nde çıkarılan yasaların uygulanması için bölgedeki ilgili tüm taraflarla koordineli olunması ve işbirliği yapılması gerekiyor. Uyuşturucu sorunu ve uyuşturucuyla mücadele küresel bir sorundur ve birçok toplum bu nedenle sıkıntılar yaşamaktadır. Ne yazık ki Irak ve Kürdistan Bölgesi de bu tehdit ve tehlikelerin dışında değildir” demişti.

Irak'ta 2023'ün başından bu yana 16 binden fazla şüpheli gözaltına alındı ve 3,5 tondan fazla uyuşturucu madde ve 15 tondan fazla psikotrop hap ele geçirildi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, temmuz ayında tüm bölgelerde rehabilitasyon merkezleri kurulması talimatını vermişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli