Bölgede ilk: Diyarbakır’da tam teşekküllü özel hayvan hastanesi açıldı

11-12-2023
Etiketler Diyarbakır Hayvan hastanesi Bağlar Mustafa Boncuk Dilara Laçin Helin Özbek
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Diyarbakır’da pet hayvanlarına yönelik teşhis, tedavi, her türlü ameliyat ile radyografik görüntüleme, laboratuvar ve yoğun bakım ünitesinin bulunduğu tam teşeküllü, bölgenin ilk özel hayvan hastanesi açıldı.

Diyarbakır'da daha önce petshop işleten iş insanı Mustafa Boncuk tarafından kente kazandırılan hayvan hastanesi hizmet vermeye başladı.

Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi’nde, 30 milyon lira harcanarak kurulan hayvan hastane tıbbi birçok alanda pet hayvanlara yönelik çalışma yürütmenin yanı sıra kedi ve köpekler için kuaför hizmeti de verecek.

“Boncuk Pet Hayvan Hastanesi” ismini taşıyan hastanede 7 veteriner çalışıyor.

“Bölgemizde ve Diyarbakır’da böyle bir şey yoktu”

Hastanaye ilişkin Rûdaw’a konuşan hastane sahibi Boncuk, şunları ifade etti:

“Ben kendim veteriner değilim, hayvanları çok seviyorum. Ben araştırma yapmaya başladım ve özel bir hayvan hastanesi olmadığını gördüm.

Bölgemizde ve Diyarbakır’da böyle bir şey yoktu. Hayvanlarımız için de böyle bir hizmetin olmasını istedik ki hayvanlar rahat rahat tedavi edilebilsin. Amacımız bu.”

Hastanede ücretler Veterinerler Odası’nın belirlediği oranda olurken ilk muayene için 100 lira alınıyor ve tedavi sürecine göre tedavi ücreti belirleniyor.

Ayrıca sokak hayvanları için de yüzde 25 oranında indirim uygulanıyor.

Tekniker Helin Özbek, hastanenin Diyarbakır için iyi bir hizmet olduğunu belirterek “Özellikle Diyarbakır halkı için çok gerekli bir uygulamaydı. Kedilerimiz, köpeklerimiz, hayvanlarımız için çok iyi bir uygulama oldu hastanemiz” ifadelerini kullandı.

“Çok temiz, çok güzel bir yer”

Hayvansever Dilara Laçin ise şunları söyledi:

“Mila 2 yaş 8 aylık bir kedi. Çok sakin ve uslu bir kedi. Bir kere anne oldu, 5 yavrumuz oldu.

Aşı yaptırmak için getirdik. Bir de burayı görelim istedik. Çok temiz, çok güzel bir yer.

Hekimlerimiz çok ilgili.”

Aynı anda 110 kedi ve 70 köpeğe hizmet verebilecek potansiyelde olan hastanede, tam donanımlu tıbbi cihazlarla tomografi, ortopedi, dahiliye gibi tüm branşlarda hizmet veriliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli