Diyarbakırlı aile böbrek hastası kızları Almira için destek bekliyor

11-06-2021
Abdulselam Akıncı
Küçük Almira
Küçük Almira
Etiketler Almira Buğdaycı Diyarbakır Çınar Böbrek Hastalığı
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yaşayan dar gelirli Buğdaycı ailesi, 5 yaşındaki kronik böbrek yetmezliği hastası kızları Almira’nın tedavisi için destek bekliyor.

Çinar’ın Sergeliya köyünde yaşayan Hasan Buğdaycı ve Yasemin Buğdaycı çiftinin 5 yaşındaki kızları Almira, kronik böbrek hastalığına yakalanmış.

Ancak 4 çocuk sahibi baba Hasan Buğdaycı, dar gelirli oldukları için Almira'yı tedavi ettirmekte güçlük yaşıyor.

Rûdaw’a konuşan baba Hasan Buğdaycı, “Çobanlık yaparak geçimimi sağlıyordum ama sürü sahibi koyunlarını sattı ben de işsiz kaldım. Ailemin geçimini sağlamakta zorlanıyorum. Çaresiz kaldım, ne diyeceğimi bilemiyorum” dedi.

Baba Buğdaycı, kızının tedavisi için 10 günde bir 2 kilometre yol yürüyerek ana caddeye gidip oradan da otobüsle hastaneye gidip geliyor.

Anne Yasemin Bğdaycı da, “Halimiz ortada, eşim bu yıl çalışamadı. O çalışmayınca biz daha fazla perişan olduk. Kızım öksürdüğünde bilincini kaybiyor, kusuyor, vücudu su kaybediyor. Bazen arkadaşlarıyla oynamaya gittiğinde başına bir şey gelir diye yüreğimiz yanıyor” diye konuştu.

Küçük Almira’nın tedavisi için bulunduğu ortamın temiz ve sağlıklı olması gerekiyor. Ancak aile hastane masraflarını dahi karşılamakta zorlanıyor.

Baba Buğdaycı, “Dileğim kızımın sağlığına kavuşmasıdır. İstanbul, Ankara gibi bir şehirde böbrek nakli konusunda bize yardımcı olmalarını istiyoruz” diyerek destek istedi.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli