Van Büyükşehir Belediyesi’nden Diyarbakır'daki yangına ilişkin açıklama

21-06-2024
Rûdaw
Etiketler Van Büyükşehir Belediyesi Diyarbakır Çınar Çınar ilçesi AFAD Yangın
A+ A-

Haber Merkezi – Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan anız yangınına müdahale ediliyor. Van Büyükşehir Belediyesi’nden yangına ilişkin yapılan açıklamada, “İlk etapta 7 itfaiye ve 25 personel gönderme kararı alan belediyemiz, bölgeye ayrıca ambulans, gezici aşevi ve mobil veteriner ekibi gönderecek” denildi.

Çınar ile Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda anız yangını çıktı. Yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü.

Yangına müdahale için Diyarbakır ve Mardin'den AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

Van Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yangına müdahale için Van’dan ekiplerin olay yerine gönderildiği belirtildi.

Açıklama şöyle:

“Diyarbakır - Mardin arasındaki bölgede meydana gelen büyük yangına müdahale için Van Büyükşehir Belediyesi seferber oldu.

İlk etapta 7 itfaiye ve 25 personel gönderme kararı alan belediyemiz, bölgeye ayrıca ambulans, gezici aşevi ve mobil veteriner ekibi gönderecek.

Yangın sonucu  yaşanan büyük afet ve can kayıplarına ilişkin üzüntülerini paylaşan Eşbaşkanlar N. Şedal ve A. Zeydan, balediye olarak yangına müdahale ve sonrası tahribatı gidermek için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirterek, destek ve dayanışma çağrısında bulundu.”

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 Zeydan şu ifadeleri kullandı:

“Hepimize geçmiş olsun️Büyükşehir belediyesi olarak acil bir şekilde 7 adet yangın söndürme aracı ve 25 itfaiye personeli’ni bölgeye gönderdik.  Ayrıca bölgeye gezici aşevi, ambulans ve mobil veteriner ekiplerinide göndereceğiz. Yaralarımızı dayanışmayla saracağız.”

Vali İhsan Su açıkladı: Yangında 3 kişi hayatını kaybetti

Öte yandan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, yangının örtü ve anız yangını şeklinde devam ettiğini belirterek şunları kaydetti:

"Tüm ekiplerimiz sahada. İnşallah kısa sürede tamamen kontrol altına almış oluruz diye değerlendiriyorum. Tekrar yaralı kardeşlerimize geçmiş olsun diliyorum. Acil şifalar diliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Köksalan, Bağacık ve Yazçiçeği mahallelerimizde yangını kontrol altına almış durumdayız. Şu anda tabi bir taraftan da yayılma durumu vardı, onları da takip ediyoruz.

Ağaçsever mahallemizde inşallah orayı da tamamen kontrol altına almış olacağız ve tabii sabaha kadar da yine soğutma çalışmalarımız aynı koordinasyon içinde devam edecek. Maalesef hastaneye kaldırdığımız 6 yaralımız vardı, o yaralılarımızdan biri hayatını kaybetti. Yangında 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Diğer yaralılarımızın tedavisi devam ediyor.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli