Başına ödül konan katil maymun yakalandı

09-07-2023
Etiketler Maymun Hindistan Katil
A+ A-

Haber Merkezi – 20 kişiyi öldürmekle suçlanan ve başına 200 sterlin ödül konan katli maymun yakalandı.

Evlerin çatılarında saklanarak insanlara saldıran vahşi maymun, 20 kişiyi öldürdü. Her yerde aranan maymun, nihayet yakalanarak hapse atıldı.

Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletinde iki haftada 8'i çocuk 20 kişiyi öldüren maymun, basında geniş bir yankı uyandırmıştı. Yetkililer, maymunun başına 200 sterlin (yaklaşık 250 dolar) ödül verileceğini açıklamış, olay iyice kızışmıştı.

Madhya Pradesh'teki vahşi yaşam uzmanları, maymunu bulmak için bir insansız hava aracı kullanarak maymunu yakalamayı başardı.

Yetkililer maymunun kafes konulmadan önce sakinleştirici iğneyle etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Maymunun, evlerin çatılarında ve pencere pervazlarında bekleyerek insanlara saldırdığı kaydedilirken, saldırıya uğrayanların büyük bir bölümünün ağır bir şekilde yaralandığı ifade edildi.

 Mynet'te yer alan habere göre, yerel yetkili Vinod Sahu, şunları söyledi:

"Belediyenin o maymunu yakalayacak imkanı yoktu. Ujjain'deki orman departmanından bir kurtarma ekibi çağırdık. Belediye personeli ve yerel halk onlara yardım etti ancak maymunu yakalamaları yine de dört saat sürdü. Maymunu yakalayana 200 sterlin nakit para ödülü teklif etmiştik. Şimdi bu parayı hayvan kurtarma ekibine vereceğiz."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Ağrı Dağı / ANKA

İranlı dağcının cenazesi Ağrı Dağı’ndan indirildi

Açıklamada, 3 farklı bölgeye kurtarma istasyonları kurularak 4 bin 300 rakımda bulunan güvenli bölgeye getirilen kazazedenin naaşının dün saat 17.05 itibarıyla dağdan indirilerek sağlık ekiplerine teslim edildiği bildirildi.