İstanbul Boğazı’nda tekne turu eşliğinde müzikli kahvaltı

06-03-2024
Rawin Sterk
Kamera: Enes Özgültekin
Kamera: Enes Özgültekin
Etiketler İstanbul Tekne Kahvaltı
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) - Dünyanın en güzel şehirleri arasında yer alan İstanbul, özellikle turistlere ilginç alternatifler sunuyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehir, her mevsim çok sayıda turistin akınına uğruyor. Turistlerin memnun ve mutlu bir şekilde ayrılmaları için seyahat ve yemek konusunda birçok alternatif sunuluyor.

Son yıllarda denizde yemek ve kahvaltı ile nostaljik bir gemi yolculuğu en çok ilgi çeken tercihler arasında yer alıyor. Teknede kahvaltı yapıp iki kıta arasındaki İstanbul Boğazı’nın masmavi suları üzerinde, huzur dolu bir yolculuk mümkün.

Kış sabahı soğuğa rağmen kuyrukta kalabalık bekliyor ama bu kalabalık işe erken gitmek veya bir yere çabuk yetişmek için değil. Her biri farklı şehir veya ülkeden gelen ziyaretçiler özel bir kahvaltı teknesine binmek için sıraya girmiş. İstanbul’un güzelliklerini izlerken keyifli bir kahvaltı yapmak, tam anlamıyla bir rüya gibi

Geminin idari müdürü ve solisti Nilüfer Çakmak, “Dört senedir vapurumuz boğazın bu eşsiz manzarasında değerli misafirlerimize harika ve eşsiz bir kahvaltı turu sunuyor. Bunun için 65 kişiden oluşan personelimiz var. Misafirlerimize hem enerjik hem de sempatik ekibimizle hizmet sunuyoruz. Ürünlerimiz birbirinden organik, değerli ve lezzetli. Gelen misafirlerimiz çok memnun kalıyor ve bir daha geliyorlar. Çünkü normal bir boğaz turu değil. Deneyimlemek isteyen herkesi bekleriz” dedi.

Müşterilerden Aylin Yurdaçal da “Bu kadar güler yüzlü bir hizmet olacağını tahmin etmiyorduk. İki gün önce rezervasyon yaptırdık. Her şey saatinde başladı, çok güzel. Çalışanlar çok güler yüzlü Uzun zamandır ben masamda böyle canlı güllerin olduğu bir yerde oturmamıştım. Bu bizi çok etkiledi” diye anlattı.

Bu nostaljik geminin alımı ve tasarımı için 5 milyon euro harcayan girişimci, denizde kahvaltı ve akşam yemeği için hizmete sunmuş. Rotası boğazın en güzel yerlerinin manzarasını görebilmek için çizilmiş.

Bu nedenle konuklar rüya gibi bir ortamda yemek yiyor. Her iki katta farklı grupların çaldığı müzikler, bu turun atmosferini de manzara kadar güzelleştiriyor.

Müşterilerden Cuma Çetin, “Biz Almanya’dan geldik, rezervasyonu üç gün önceden uyguladık. Hem tur, hem de canlı müzik eşliğinde bu güzel kahvaltıyı yapmak için geldik. Çok güzeldi, kesinlikle ilk ve son olmayacak” dedi.

Mehmet Ali Önal da “Adana’dan iki gün önce kendi aracımızla İstanbul'a geldik. Arkadaşlarımız bize denizde kahvaltı yapmamızı önerdiler. Çok güzel bir geziydi. Biliyorsunuz İstanbul Boğazı’nın dünyada bir benzeri yok. Çok güzel bir gündü. Müziği, ortamı çok iyiydi. Mutlu bir şekilde kahvaltımızı yapıyoruz” diye konuştu.

400 kişiden fazla kapasiteye sahip olan gemi, servisi, doğal ve saf yemekleriyle denizde kahvaltının ana tercihlerinden biri haline geliyor.

Talep çok fazla olduğu için önceden rezervasyon yapılması gerekiyor. Ekonomik krize rağmen insanların ilgisinin bu kadar yüksek olmasının bir nedeni de bu gezinin ucuzluğu.

Kamera: Enes Özgültekin

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Ağrı Dağı / ANKA

İranlı dağcının cenazesi Ağrı Dağı’ndan indirildi

Açıklamada, 3 farklı bölgeye kurtarma istasyonları kurularak 4 bin 300 rakımda bulunan güvenli bölgeye getirilen kazazedenin naaşının dün saat 17.05 itibarıyla dağdan indirilerek sağlık ekiplerine teslim edildiği bildirildi.