12. sınıfı 12 yılda tamamladı: Tüm kasaba kutlamaya geldi

04-07-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Erbil Kürdistan Bölgesi Sirêşme Kasabası Lise 12. Sınıf Sınav
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Erbil’in Xelifan nahyesinde ikamet eden Mecid Necat, tam 12 yıl sonra lise 12’nci sınıfı tamamlayarak lise diploması aldı. Mecid Necat’ın azmi ile mezun olmayı başarması yaşadığı kasabada da sevince yol açtı.   

Kürdistan Bölgesi genelinde liseyi bitiren öğrenciler için yapılan sınavların sonuçları dün açıklandı.

Erbil’in Xelifan ilçesine bağlı Sirêşme kasabasında ikamet eden Mecid Necat da lise sınavını başarı ile tamamlayan öğrenciler arasında yer aldı.

Ancak Mecid’i diğer öğrencilerden ayıran farklı bir özelliği bulunuyor çünkü o liseyi bitirebilmek için tam 12 yıldır, yılda iki defa birinci ve ikinci dönem sınavlarına katılıyor.

12 yıl İngilizce sınavını geçemedi

Rûdaw’a konuşan Mecid Necat, “2011 yılında lise 12’nci sınıfta okudum ve ilk defa o yıl sınavlara katıldım. İl sınavda ve daha sonra katıldığım tüm sınavlarda da tüm derslerimden geçtim ancak İngilizce sınavını geçemediğim için sınıfta kaldım. Önceki sınavlarda İngilizceden en az 32, en çok 38 puan aldım ama son sınavda yüz üzerinden 56 alarak geçmeyi başardım. Şimdi Kürdistan genelinde birinci çıkmış gibi mutluyum” dedi.

Tam 24 sınavın sonunda pes etmeyerek liseyi bitirmeyi başaran Mecid’in azmi, kasabada da sevinçle karşılandı. Sonuçların açıklanmasının ardından akrabaları ve dostları Mecid’i tebrik etti.

Mecid ile ilk, orta ve lisede birlikte okuyan Dana Fazıl ise şimdi öğretmenlik yapıyor.

Dana Fazıl, “Birlikte okuduk ama o lise son sınavını geçemedi. Fakat bunca yıl bıkmadan ısrarla mücadele etmesi ve sonunda lise diploması alması hepimizi mutlu etti” dedi.

Sirêşme yeni kasaba oldu

Toplam bin 150 haneli Sirêşme kasabasında hala bin 900 öğrenci bulunuyor. Kasabada ayrıca lise, yüksek lisans ve doktora derecesine sahip 700'den fazla mezun bulunuyor.

Daha önce kasaba olan Xelifan, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin hafta başında imzaladığı kararname ile “ilçe” statüsü kazanırken Sirêşme de “kasaba” oldu.

Şimdi Sirêşme artık kendi belediyesine sahip olacak. Mecid de kendi kasabasına hizmet edecek bir iş yapmak istediğini belirtiyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Ağrı Dağı / ANKA

İranlı dağcının cenazesi Ağrı Dağı’ndan indirildi

Açıklamada, 3 farklı bölgeye kurtarma istasyonları kurularak 4 bin 300 rakımda bulunan güvenli bölgeye getirilen kazazedenin naaşının dün saat 17.05 itibarıyla dağdan indirilerek sağlık ekiplerine teslim edildiği bildirildi.