Kürdistan Bölgesi’ne seyahat edecek olanlar dikkat: Karar havalimanları için de geçerli

31-10-2023
Etiketler Kürdistan Bölgesi Irak Dinarı Gümrük Havalimanı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm sınır kapılarının yanı sıra havalimanlarında da gümrük ve harç işlemleri 1 Kasım’dan itibaren dinar ile yapılacak.

Kürdistan Bölgesi Gümrükler Genel Müdürü Samal Abdulrahman, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin daha önce aldığı karar uyarınca tüm gümrük kapıları ve havalimanlarındaki işlemlerin Irak dinarı üzerinden yapılacağını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Abdulrahman, söz konusu kararın 1 Kasım’dan itibaren yürürlüğe gireceğini belirtti.

Samal Abdulrahman 16 Ekim’de Rûdaw’a yaptığı açıklamada uygulamanın gümrük kapılarında uygulanacağını, ilgili kararın tüm gümrük kapılarına gönderildiğini söylemişti.

Kürdistan Bölgesi ile Türkiye ve İran arasındaki İbrahim Halil/Habur, Perwezxan, Hacı Omeran ve Başmax sınır kapılarında dinar uygulanmasına adım adım geçileceğini belirten Abdulrahman, "Bazı kapılarda detay gerektirdiğinden henüz bu sisteme geçilemedi. Bu sistemi adım adım değiştirmemiz gerekiyor. Ancak karar tüm kapılara iletildi ve uygulama aşamasındayız” demişti.

Sınır kapıları ve havalimanlarında bozdurulacak olan dinar kuru Irak Merkez Bankası’nın belirlediği rakamlara göre olacak.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin 20 Eylül 2023 tarih ve 227 sayılı Bakanlar Kurulu kararnamesinde, Maliye ve Ekonomi Bakanı’nın teklifi üzerine sınır geçişlerinde ve gümrük noktalarında resmi gümrük vergileri ve harç işlemlerinin yalnızca Irak dinarıyla yapılmasına karar verildiği kaydedilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli