Hükümet, Kürdistan Bölgesi'ndeki tüm tarafları kapsamlı bir toplantıya çağırdı

06-09-2023
Etiketler Kürdistan Bölgesi Irak Bütçe
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Bakanlar Kurulu, siyasi taraflara Kürdistan Bölgesi’nin anayasal hak ve yetkilerinin savunulması konusunda ortak tavır sahibi olma çağrısında bulundu. Kurul bu amaçla tüm tarafların katılımıyla kapsamlı bir toplantı yapılmasını önerdi.

Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında bugün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında Erbil ile Bağdat arasındaki bütçe anlaşmazlığı ve Kerkük’te meydana gelen olaylar ele alındı.

Toplantının ardından yapılan açıklamada tüm siyasi parti ve taraflara, Kürdistan Bölgesi’nin anayasal hak ve yetkilerinin savunulması konusunda ortak tavır sahibi olma çağrısı yapıldı.

Açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Bu amaçla gerçeklerin ortaya konulması için Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm siyasi güç ve tarafların katılımı ile geniş bir toplantı yapılması önerisinde bulunuldu.  

Bakanlar Kurulu ayrıca Irak hükümetini oluşturan ana siyasi güç ve partilere, Kürdistan Bölgesi’nin mali haklarını bütçe yasasında belirtildiği gibi ödemeleri, hükümeti kurmak için yapılan siyasi anlaşmalara ve bakanlık müfredatına uymaları yönünde çağrıda bulunuyor.”

Bakanlar Kurulu ayrıca uluslararası toplumu, Kürdistan Bölgesi'nin anayasa ve anlaşmalara uygun olarak anayasal haklarını ve mali yetkilerini elde etmesi konusunda destek vermeye ve Kürt halkının haklarının haksız yere ihlal edilmesine izin vermemeye çağırdı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.