KDP: Komplo kuruldu!

30-08-2016
Rûdaw
Etiketler KDP Hoşyar Zebari KYB Komplo
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) - Bağdat'ta Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) karşı komplo kurulduğu iddia edildi.

 

Nuri Maliki başkanlığındaki Şii Kanun Devleti Bloku’nun önerisiyle 27 Ağustos'ta Kürdistan Demokrat Partisi'li (KDP) maliye Bakanı Hoşyar Zeberi parlamentoya çağrılmıştı.

 

Zebari'nin verdiği yanıtları yetersiz bulan Kanun Bloku parlamenterleri, bakanlıktan düşürülmesi için gensoru vermişti.

 

KDP bunun üzerine Kürt parlamenterlerin genel kurulu terketmesini istemiş ancak bu gerçekleşmemişti.

 

Rûdaw'a konuşan Irak Parlamentosu KDP Grup Başkanvekili Tarık Gerdi, Bağdat'ta partisiyle ilgili büyük bir pazarlığın sözkonusu olduğunu söyledi.

 

Değişim hareketi’nden (Goran) parlamenter Aram Şeyh Muhmmed, “KDP’lilerin Bağdat'ta diğer Kürt parlamenterlerle ilişkisi iyi değil. Zebari’nin de öyle” dedi.

 

Rûdaw'a konuşan Kürdistan Yurtseverler Birlği’nden (KYB) üst düzey bir yetkili, 2003'ten sonra ilk defa Zebari olayıyla Kürtler arasında çatlak oluştuğunu ifade etti.

 

İsminin açıklanmasını istemeyen KYB'li yetkili, “Bağdat'ta KDP'ye karşı yapılan bir komplodur” ifadesini kullanarak şöyle devam etti:

 

“Savunma Bakanı Halid Ubeydi'nin bakanlığının düşürülmesi için KYB Politbüro üyesi Mele Bahtiyar partisinin parlamenterinin oy kullanmamasını istedi. Bu kez KYB Genel Sekreter Yardımcısı ve Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Zebrai'nin bakanlığının düşürülmemesi için devrede.”

 

Kürdistan İslami Birlik Partisi (Komel) parlamenteri Ahmed Hacı Reşid de, Araplar dışında Kürt parlamenterlerin büyük bir bölümünün Hoşyar Zerbari'nin bakanlığının düşürülmesinden yana olduğunu söyledi.


Hoşyar Zebari 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli