Kürtler İlxan Bababeygi için kampanya başlatıyor

30-07-2022
Rûdaw
İlxam Bababeyli
İlxam Bababeyli
Etiketler Rojhılat Kirmanşan İlxan Bababeygi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kirmaşan’da bir sokakta çekilen videoda yüreklere işleyen sesiyle herkesi derinden etkileyen İlxan Bababeygi için bir çok taraftan kampanya başlatıldı.

Rojhılat’ın Kirmaşan kentinde sokakta yaşayan İlxan Bababeygi’nin ünlü Kürt sanatçı Hasan Zirek’in parçasını seslendirdiği videosu sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bababeygi’nin yoksulluğunun bariz şekilde görüldüğü görüntülerden etkilenen dünyanın dört bir yerindeki Kürtler yardım talebinde bulundu.

Sosyal medyada büyük bir ilgi ve üne kavuşan İlxan Bababeygi’nin uzun süredir madde bağımlısı olduğu ve İran hükümeti tarafından yerleştirildiği bir yardım kampında ailesinden uzakta yaşadığı öğrenildi.

Ailesinin maddi durumunun da yeterli olmadığı anlaşılan İlxan Bababeygi’nin hem tedavisinin yapılması hem de ailesine yardım yapılması için girişim başlatıldı.

Halk arasında Alemxan olarak da tanınan Kirmaşan Vilayeti’nin Hersin kentine bağlı Kureke köyünden Muzefferwendan aşireti Kakeyewd ailesine mensup olduğu öğrenildi.

İlxan Bababeygi bir süredir uyuşturucu bağımlısı olduğu için sokaklarda yaşadığı en son hükümet tarafından bir yardım kampına yerleştirildi.

Rûdaw’ın Rojhılat bültenine katılan Tahran’da yaşayan Kürt sanatçı Payam Ezizi, İlxan Bababeygi videosunun Saidi Mensuri isimli bir esnaf tarafından geçtiğimiz yıl kendi dükkanı önünde çekildiğini söyledi.

Sanatçı Payam Ezizi, Kürt esnafın İlxan Bababeygi’ye yardım elinin uzatılması amacıyla videoyu çektiğini ancak kimsenin ona yardım etmediğini söyledi.

İki üç gün önce videoyu gören Caferi Baharmest isimli sosyal medya fenomenin Instigram, Twitter ve Facebook hesaplarından paylaşmasıyla ile İlxan Bababeygi bir anda sosyal medyanın gündemi oldu.

Payam Ezizi, vidonun sosyal medya platformunda yayılması ardından Kürdistan’ın tüm parçaları ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Kürtler tarafından büyük ilgi gördüğünü ve bir çoğunun İlxan Bababeygi’ye yardım etmek istediğini dile getirdi.

Ezizi, Kirmanşan Valiliği’ne yaptıkları müracaat sonucunda Bababeygi'nin madde bağımlıların tedavi olduğu bir merkeze yerleştirileceğini sözlerine ekledi. 

Payam Ezizi, Kirmanşan’daki bir grup hayırsever İlxan Bababeygi’nin ailesini ziyaret ettiğini ve ailenin büyük bir yoksulluk içerisinde yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

 “İlxam Babeygi’nin ailesi öylesine büyük bir yoksulluk  yaşıyor ki buna kayıtsız kalmak mümkün değil. Bababeygi’nin malum bir banka hesabı bulunmuyor. Dünyanın her yerinden Kürtler ona yardım eli uzatmak istiyor. İlxan Bababeygi için bir kampanya düzenleyeceğiz.”

Ezizi, doktorların İlxan Bababeygi'nin "methadon" isimli sentetik uyuşturucu içeren hap bağımlısı olduğu ancak tedavi görürse sağlığına kavuşacağını söylediklerini aktardı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli