İmam, kendi imkanlarıyla araba yaptı

30-06-2024
Rûdaw
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Cami araba Raperin
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Raperin Bağımsız İdaresi'ne bağlı Haciyawa’da bir imam, “Yıllardır bir araba sahibi olmak istiyordum, almak yerine yeni bir araba yapmaya karar verdim” diyerek farklı materyalleri bir araya getirerek araba yaptı.

Haciyawa’da İmam Hamza camisinde imamlık yapan Cegir Hıdır Medereyi, camideki görevlerini yerine getirdikten sonra boş zamanlarında mekanik işlerle uğraşıyor.

Rûdaw’a konuşan Cegir Hıdır Medereyi, “Uzun yıllardan beri araba yapmaya meraklıydım. Aynı zamanda günlük işlerimde kullanabileceğim bir arabamın olmasını istiyordum. Ailem de arabadan faydalanıyor. İslam dini bizleri her zaman yeniliklere açık olmamız gerektiği konusunda teşvik ediyor” dedi.

Örümcek adı verilen araba 200 cc’lik bir motor hacmine sahip. Üç tekerleği olan araba 5 litre benzinle yaklaşık 150 Km menzil katediyor.

Arabayı farklı materyallerden bir araya getirdiğini ifade eden Medereyi, arabanın Kürdistan Bölgesi standartlarına uygun şekilde yapıldığını söyledi.

Arabanın özelliklerine ilişkin bilgi veren Cegir Medereyi, “Arabam manuel vites ve 5 ileri vitese sahip. En iyi frenleme sistemine sahip, yolcuların güvenliği için oldukça önemli” dedi.

Medereyi arabasıyla gittiği her yerde herkesin dikkatini çekiyor.

İnsanların tepkisi hakkında konuşan Medereyi “Yoldan geçenler arabaya hayretler içerisinde bakıyor. Bazıları gülerek tepki veriyor” diye konuştu.

Medereyi, destekleyenler kadar tasarımı nedeniyle eleştirenler de var.

Medereyi eleştirilere şöyle yanıt verdi:

“Onlar eleştirileri konusunda haklılar. Ama işimi eleşitirenler bir bisiklet bile yapamazlar.”

 El emeği göz nur Örümcek ile Medereyi hoca her gün camiye gidiyor ve gündelik işlerini rahatça yapıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli