Salih Müslim’den ‘uçuşa yasak bölge’ talebi

30-04-2017
Rûdaw
Etiketler Türkiye Şengal Rojava PYD Salih Müslim Uçuşa yasak bölge
A+ A-

Haber Merkezi - Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, “Biz hem IŞİD’le hem de Türkiye’yle savaşıyoruz. Bu yüzden Rojava hava sahası uçuşa yasak bölge ilan edilsin” dedi.

 

PKK'ye yakın medyada yer alan habere göre, Salih Müslim, Türkiye’nin Şengal ve Rojava’ya yönelik hava saldırılarına tepki gösterdi.

 

Salih Müslim, “Kuşkusuz bu hedefler daha önce belirlenmişti. Karaçok, YPG’nin karargahı olduğu biliniyordu. Şengal için de geçerlidir. Özellikle peşmergelerin vurulması da Kürtlere mesajdır” dedi.

 

“Saldırıların amacı Kürtleri korkutmaktır” diyen PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, şöyle devam etti:

 

“Türkiye kurnazlık yapıyor. Saldırıdan kısa süre öncesi hem Rusya’ya hem de ABD’ye ‘Orada PKK var deyip, vuracağım’ diyor. Cevap fırsatı oluşmuyor. Son saldırı da bu şekilde yapılmış. Rusya ve ABD kabul etmedi. Medyaya yansımayanlar da var.

 

Benim bildiğim kadarıyla Ankara ABD Büyükelçisi de tepki göstermiş. Yine ABD’li komutanlar olay yerinde incelemelerde bulundu. Tepkilerini dile getiriyorlar. Ama bizim istediğimiz düzeyde bir tepki değil tabii.”

 

Salih Müslim, “Bu saldırıların ardından halk Rojava hava sahasının uçuşa yasak bölge ilan edilmesini istiyor. Eğer yasak böyle ilan edilmese Erdoğan’ın bu saldırılarının devam gelir” diye konuştu.

 

PYD Eşbaşkanı Müslim sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Biz hem IŞİD’le hem de Türkiye’yle savaşıyoruz. Bu bizi zorluyor. Türkiye tehditlerinin ortadan kaldırılması için koalisyon güçleri Rojava hava sahasını uçuşa yasak bölge ilan etsin.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli