Almanya bir grup Ezidi Kürt kadınını daha ağırlamaya hazırlanıyor

29-01-2021
Rûdaw
Etiketler Almanya IŞİD Baden-Württemberg Ezidi Kürt
A+ A-

Almanya (Rûdaw) – Almanya’nın Baden-Württemberg eyaleti, IŞİD’den kurtarılan bir grup Ezidi Kürt kadını daha ağırlamaya hazırlanıyor.

Rûdaw muhabiri Zınar Şino, Baden-Württemberg eyaletinde IŞİD’den kurtarılan Ezidi Kürt kadınlarının Almanya'ya getirilmesi için yeni bir girişim başlatıldığını aktardı.

Muhabirimiz, Nobel Barış Ödüllü Ezidi Kürt aktivist Nadiya Murad ile Almanya’nın Yeşiller Partisinde Baden-Württemberg Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann’ın geçtiğimiz Çarşamba günü bir araya geldiklerini, görüşmede bir grup Ezidi Kürt kadının Almanya’ya getirilmesi konusunda görüşbirliğine varıldığını söyledi.

Winfried Kretschmann bugün Ezidi Kürt kadınlarının Almanya’ya getirilmesi için çalışmaların başlatılmasına karar verdi.

Baden-Württemberg eyaleti daha önce de Ezidi Kürt kadınlarının Almanya’ya getirilmesi için çalışma yürütmüş bine yakın Ezidi kadın bu ülkeye götürülmüştü. Ezidi Kürt aktivist Nadiya Murad da bunlardan biriydi.

Söz konusu girişim bir taslak olarak Baden-Württemberg eyaleti Parlamentosuna sunulacak. Parlamentoya sunulacak olan öneri kabul edilirse, buna göre getirilecek kadınların sayısına ve zamana karar verilecek.

Baden-Württemberg Parlamentosunun Başkanı Muhterem Aras’ın aslen Kürt olması ve Kretschmann’ın da bu konulara yaklaşımının karar taslağın evet oyu almasında önemli rol oynayacağı tahmin ediliyor.

Almanya’nın Baden-Württemberg eyalati son olarak 2015 yılında bine yakın Ezidi kadınına kapılarını açmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli