3 kentte giriş ve çıkışlar yasaklandı

28-08-2023
Etiketler Haseke Şedadê Hol Operasyon IŞİD
A+ A-

Haber Merkezi – Rojava’da IŞİD’e karşı başlatılan "Güvenliği Güçlendirme" operasyonu kapsamında Haseke ile ilçeleri Şedadê ve Hol kentlerine giriş ve çıkışlar yasaklandı.  

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), ABD öncülüğünde Uluslararası Koalisyon güçlerinin desteğiyle dün akşam saatlerinde Deyrizor kırsalında ve Fırat Nehri’nin batısında IŞİD’e karşı "Güvenliğin Güçlendirilmesi" adlı bir operasyon başlattı.

Rojava İç Güvenlik Güçleri (Asayiş), operasyon çerçevesinde Haseke ile ilçeleri Şedadê ve Hol kentlerine giriş ve çıkışların yasaklandığını duyurdu.

DSG’den yapılan resmi bilgilendirmede, operasyonun Cezire ve Rakka’da yürütülen operasyonlarla eşgüdümlü olduğu aktarıldı.

Açıklamada “IŞİD’in kökünün kurutulması ve muhtemel saldırılarını önlemek öncelikli  amaç olsa da halkın geçim kaynaklarına el koyan kaçakçıların izinin sürülmesi de amaçlanıyor” ifadesine yer verildi.

Detayların verildiği açıklamada ayrıca operasyonun görüntülerine de yer verildi. 

Özerk Yönetim’den yayın yapan haber kaynakları da edinilen bilgilere göre giriş-çıkış yasağının operasyon bitene kadar devam edeceğini duyurdu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli