Rûdaw TV’nin yeni programı ‘Bestoon Talk' gençlerin sesi olacak

27-04-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Bestoon Talk Rûdaw Medya Grubu Gençler
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Rûdaw TV, yeni ve özel bir programla Kürdistan gençliği ile erk sahipleri arasında kapı aralayacak. Rûdaw’ın deneyimli sunucusu Bestun Osman'ın sunacağı “Bestoon Talk” Mayıs ayından itibaren ekranlarda olacak.

Rûdaw Medya Grubu yeni bir programla gençlerin ve yeni neslin merak ettiği ve cevaplanmamış sorularına yanıt aramayı hedefliyor.

Rûdaw sunucusu Beston Osman'ın moderatörlüğünü yapacağı “Bestoon Talk” programının lansmanı için başkent Erbil’de bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Birleşmiş Milletler Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert, Erbil’deki yabancı ülke misyonları, Kürdistan Bölgesi hükümeti yetkilileri ve yerel yöneticileri de katıldı.

Burada bir konuşma yapan Rûdaw Genel Müdürü Ako Muhammed, programa gönüllü destek verecek olan gençlere teşekkür ederek, “Bu program gençlerle şahsiyetler arasında kapı aralayacaktır. Kürdistan’da diyalog ihtiyacı ve bir araya gelip konuşma konusunda yetersizliklerin yaşandığı mevcut durumda bu program dile getirilmemiş soruları açığa çıkaracak yeni neslin yeniliklerden daha fazla haberdar olmasını ve geleceğine daha bilgili şekilde bakmasını sağlayacak” dedi.

Rûdaw’ın ilk günden bu yana halka açık programlarla topluma ses olduğunu, toplumun sorunlarını yetkililere ulaştırdığını dile getiren Muhammed, Rûdaw TV’de Renc Sengawi’nin sunduğu “Renc İle” programını örnek gösterdi.

Bu vesile ile tüm gazetecilerin ve basın özgürlüğünü savunanların Kürdistan Gazeteciler Günü’nü de kutlayan Muhammed, basının geçmişte Kürt halkının acılarını dünyaya duyurma konusundaki rolüne dikkati çekti.

Muhammed, bugün gelişen teknolojiden sağlıklı bir şekilde yararlanılması gerektiğini vurgulayarak Rûdaw’ın her zaman siyasi çekişme ve kutuplaşmalardan uzak, tarafsız ve profesyonel bir yayıncılığı esas aldığını söyledi.

“Gururla belirtmek isterim ki Rûdaw Medya Grubu’nun Kürdistan medyasını bölgenin ve uluslararası medyanın canlı ve aktif bir parçası haline getirmiştir” diyen Ako Muhammed, sadece son 3 ay içerisinde Avrupa Uluslararası Medya İlişki Ağı ENEX ortaklarının Rûdaw’ın 323 özel haber ve dosyasını paylaştığını belirtti.

Muhammed, yine çok sayıda uluslararası ajansın da Rûdaw’ın haberlerini alarak dünyaya duyurduğunu dile getirdi.

“Bestoon Talk” Mayıs'ta yayında olacak. Her programda Bestun Osman üniversite ve yüksek okullardan gençleri ve farklı alanlardan üst düzey yetkilileri ağırlayacak.

Osman, lansman toplantısında yaptığı konuşmada, "Programdan önce herhangi bir soru yazmayacağız, bu da nesillerimizin seslerini ifade etmeleri ve onlar için önemli olan soruları sormaları için özgür bir platform olacağız. Yeni nesil için yıllardır bağımlı oldukları siyasi konular değil, iklim, toplumsal cinsiyet eşitliği, hukukun üstünlüğü, dijital değişim ve yapay zeka gibi önemli konularda gençlerin sorularına yanıt arayacağız” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli