Asya Abdullah: Kobani’deki çatışmalar şiddetlendi!

26-10-2014
Rûdaw
Etiketler PYD Asya Abdullah IŞİD Kobani
A+ A-

Haber Merkezi – Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Eşbaşkanı Asya Abdullah,IŞİD’in Kobani’ye sürekli takviyeler getirdiğini ve savaşın son günlerde şiddetlendiğini söyledi.

 

ANF’ye konuşan Asya Abdullah, IŞİD’in  son günlerde Kobani'nin çevresinde bulunan şehirlerden büyük silah ve eleman takviyesine başladığını, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının sevkiyatların yapıldığı güzergahlara etkili müdahalesini istedi.

 

Asya Abduulah, Özgür Suriye Ordusu’nun  (ÖSO) Kobani'de savaşma kararına ilişkin olarak, YPG ile ÖSO arasında diyalogların sürdüğünü aktardı.

 

ÖSO'nun da Kobani’ye  destek kararını olumlu buluyoruz diyen Asya Abdullah, “Alınan kararın ne şekilde uygulanacağına YPG, ÖSO ile diyalogların sonucunda karar verecektir” dedi.

 

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Güçleri’nin Kobani'ye geçmesi konusunda aldığı karara ilişkin memnuniyetlerini de ifade eden  Asya Abdullah, peşmergenin henüz Kobani'ye gelmediğini bu konuda da YPG'nin peşmerge ile diyalog içerisinde hazırlıklar yaptığını kaydetti.

 

Asya Abdullah, “Kürdistani güçlerin Kobanê direnişine katılımını olumlu buluyoruz. Şengal'de olduğu gibi Kobanê'de de Kürdistani güçler birlikte uyum içerisinde direnecekler” ifadelerini kullandı.

 

ABD tarafından havadan yapılan silah yardımına ilişkin Abdullah, “Silah desteğinin devamının gelmesini istiyor ve bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Karadan koridor çağrısını da yineleyen Asya Abdullah, insani koridora her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli